RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP

Ny smell for NHL-Tollefsen

Sist oppdatert:
Han har skadet menisken og håndleddet, pådratt seg hjernerystelse og brukket nesa. Nå plages Ole-Kristian Tollefsen også av albuen.

Tollefsen (22) skadet albuen da Columbus Blue Jackets vant 3-2 over New York Rangers natt til søndag. Lagkameraten Rick Nash satte Tollefsen ut av spill 35 sekunder ut i nordmannens første skift.

En MR-undersøkelse viser at den kompromissløse backen har strukket et leddbånd og delvis røket et muskefeste i albuen. Det betyr at han mister bortekampene mot Colorado Avalanche, Dallas Stars og Phoenix Coyotes.

Ute i minst en uke
- Jeg er ute i alle fall i en uke. Det er bra at det ikke var lenger. Det var egentlig godt nytt, men det er kjipt med skade uansett, sier Tollefsen til Nettavisen.

Han har fått mye istid og ros for sitt spill den siste tiden.

- Det har gått veldig bra. Personlig har det bare gått oppover. Jeg har fått mer tillit, og selvtilliten stiger av det. Nå tør jeg å gjøre det lille ekstra, mener Nesbuen.

Hans knallharde spillestil har også ført til litt ekstra oppmerksomhet. Den kanadiske TV-stasjonen TSN plasserte en av Tollefsens tøffe taklinger på andreplass på sin liste over sesongens ti beste taklinger.

- Det var morsomt, ja. Det var agenten min som så det, og sa fra til meg. Det er jo dette jeg spiller på, det fysiske, så det var morsomt, ler Tollefsen.

Flere operasjoner
Nordmannen er inne i det siste året av kontrakten med Columbus Blue Jackets. Forhandlinger om en eventuell ny kontrakt lar han imidlertid vente til etter sesongen.

Da skal han også under kniven. En skade i håndleddet må opereres. Det samme gjelder kanskje kneet og nesa. Det er egentlig utrolig at han i det hele tatt er i stand til å spille.

- Det går egentlig ganske greit. Håndleddet er verst. Det må opereres etter sesongen. Jeg ødela menisken i starten av november, men den har blitt bedre etter hvert. Jeg legger ikke så mye merke til det lenger, sier Tollefsen til Nettavisen.

Han anslår sjansene for en kneoperasjon som 50 prosent. Den skjeve nesa vil han helst vente med å operere til etter at karrieren er over - den forventer han nemlig å få flere smeller i.

- Men jeg vurderer å gjøre det etter sesongen. Den ene siden blir mer og mer blokkert. Jeg får nesten ikke puste på. Men nesa kan du lett brekke igjen, så det er best å vente til etter karrieren, mener 22-åringen som for alvor har etablert seg i NHL denne sesongen.

Noen flere knusende taklinger blir det imidlertid ikke den nærmeste uka. Nå må Tollefsen nøye seg med sykling og lett skøytetrening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere