RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Solberg-triumf: - Ny drøm er oppfylt

PETTER SOLBERG tok en ny triumf lørdag.
PETTER SOLBERG tok en ny triumf lørdag. Foto: Per-espen Løchen (NTB scanpix)
Den norske rallystjerna fortsetter å imponere.

Petter Solberg fortsetter å imponere. Lørdag vant verdensmesteren i rallycross Race of Champions for lag på Barbados.

Sammen med den danske Le Mans-legenden Tom Kristensen ble Petter Solberg tidenes første nordmann med triumf i det prestisjetunge billøpet. Dansk-norske Team Nordic slo britiske David Coulthard og Susie Wolff i finalen. Før det slo Solberg og Kristensen ut den franske formel 1-duoen Romain Grosjean og Esteban Ocon.

- Jeg er veldig stolt over denne seieren. Sesongen min blir stadig bedre, og det er en ny drøm som er gått i oppfyllelse med seier i Race of Champions. Her er mange av verdens beste bilsportførere med, og det er stor prestisje å vinne denne tittelen. Jeg fikk bra med påfyll av selvtillit før den individuelle konkurransen søndag, sa Petter Solberg.

Løpet på Barbados er stjernespekket. Ved siden av Coulthard og Grosjean, måtte også Indianapolis 500-mester Ryan Hunter-Reay, seksdobbelt V8 Supercar-mester Jamie Whincup, motorsykkellegenden Mick Doohan, World Touringcar-mester José Maria Lopez og GP2-mester Jalyon Palmer se seg slått av Solberg og Kristensen.

Petter Solberg ble i år tidenes første verdensmester i rallycross etter fem seirer og ni plasseringer på seierspallen etter tolv løp. Etter VM-seieren i rally i 2003 er nordmannen dermed tidenes eneste verdensmester i to forskjellige bilsporter innenfor Det internasjonale bilsportforbundet (FIA).


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere