Gå til sidens hovedinnhold

Ny Solskjær-kontrakt vekker reaksjoner: - Forstår det ikke

Ole Gunnar Solskjær signerte nylig en ny treårskontrakt med Manchester United. Det skaper reaksjoner i England.

19. desember 2018 tok Solskjær over som ny manager i Manchester United på midlertidig basis. I mars, noen måneder senere, fikk nordmannen jobben på permanent basis.

Og etter at det lørdag ble kjent at han hadde signert en ny kontrakt med United som strekker seg til 2024, med opsjon på ytterligere ett år, er det liten tvil om at klubben er fornøyd med jobben han har gjort og at de vil satse på ham videre.

- Alle vet om følelsene jeg har for denne klubben, og jeg er veldig glad for å ha signert denne nye kontrakten. Det er en spennende tid for Manchester United, vi har bygd en tropp med god balanse mellom unge og erfarne spillere som er sultne på suksess, sa Solskjær til klubbens hjemmeside.

Les også: Pogba-ryktene setter sinnene i kok hos PSG-fansen: - Vi vil ikke ha deg

- Han må vinne noe

Det er imidlertid ikke alle som forstår seg på Manchester Uniteds grep om å forlenge med Solskjær i tre nye etter år, da han fortsatt har til gode å vinne et trofé som manager i klubben.

En av dem er Mark Ogden, journalist i ESPN, og som over flere år har fulgt klubben tett. Han stusser først og fremst over lengden på kontrakten.

- Hvorfor tre år med opsjon på ytterligere ett år? Solskjær belønnes med treg progresjon. De har ikke vunnet noe siden 2017, før Solskjær kom. Og jeg synes at det er en for lang kontrakt for en fyr som fortsatt har til gode å vinne. Han må virkelig vinne noe neste sesong. Han kan ikke fortsette å banke på døren og tape semifinaler, finaler eller ende på 2. plass. Han må vinne noe, forteller Ogden.

Videre peker han både på Pep Guardiolas, Thomas Tuchels og Mauricio Pochettinos nylige kontraktsforlengelser med sine respektive klubber.

- De siste månedene har Guardiola signert en ny kontrakt med Manchester City fram til 2023. Pep har åpenbart vunnet mange trofeer med City. Thomas Tuchel vant Champions League med Chelsea, og signerte en ny kontrakt i sommer fram til 2023. Nylig forlenget Mauricio Pochettino en ny kontrakt med PSG fram til 2023.

Les også: Thorstvedt med klar beskjed om Pogbas United-framtid: - Det ville vært rart

- Så hvis Manchester City, Chelsea og PSG ønsker å forlenge kontrakten med deres vinnende managere i to år, hvorfor vil Manchester United gi deres manager en treårskontrakt når han ikke har vunnet noe? Han har vist progresjon, men med tanke på at det er Manchester United så har det muligens gått for tregt, sier Ogden.

- Det sier sitt

Den skotske eksperten og tidligere Chelsea-spiller Craig Burley synes også det er spesielt at United velger å forlenge med en manager som fortsatt har til gode å lede klubben til trofeer.

- Hvis Jürgen Klopp, Pep Guardiola, Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann eller noen av disse folka kommer på markedet, da vil de bli plukket opp av en av de aller største klubbene med en gang. De vil sannsynligvis sparke manageren sin for å få en av disse gutta, sier han.

- Fortell meg hvem som vil hente Solskjær. Det er ikke sånn at United kom til å miste ham hvis de ikke ga ham en ny kontrakt. Juventus vil ikke ha ham, Real Madrid vil ikke ha ham, Bayern München vil ikke ha ham. City, Chelsea, Liverpool, ingen av de andre lagene vil ha ham. Det eneste laget som vil ha ham er Manchester United. Så jeg forstår ikke hvorfor United ville gi ham en treårskontrakt. De er låst til det nå, men jeg skjønner ikke hvorfor det hastet så. For gjett hva? Alle de andre virkelige storklubbene er ikke ute etter Ole Gunnar Solskjær som manager, fortsetter Burley.

Les også: Bundesliga-klubb skal ha et sterkt ønske om å kjøpe Hauge: - Kunne passet han veldig bra

Nedum Onuoha, som blant annet har en fortid som spiller i Manchester City, synes det virker som at Manchester United har gjort et dårlig forsøk på å vise stabilitet.

- Det er interessant fordi det jeg ser flere fans som ikke holder med United feire, sammenlignet med United-fansen selv. Og det sier jo egentlig ganske mye. Til syvende og sist har ikke United vunnet noe på den tiden (Solskjær har vært manager). Så folk frykter nødvendigvis ikke ham eller klubben på nåværende tidspunkt, sier han i en video vist på ESPN.

Hyller Solskjær

Kontraktsforlengelsen skjer etter at Solskjær i forrige sesong ledet United til 2. plass i Premier League og til Europa League-finalen. Der ble det et skuffende tap for Villarreal.

At Solskjær har forlenget med United synes uansett TV 2s fotballekspert Kasper Wikestad er fullt fortjent.

- Det er på mange måter beviset på at han har gjort ekstremt mye rett i Manchester United. Siden han kom har han tatt en del tøffe valg og han har fått i gang en fornying. Han har rensket opp i stallen, og det var det han tok tak i fra første stund, sa Wikestad til Nettavisen etter at kontraktsforlengelsen var et faktum.

De tøffe valgene til Solskjær er noe Wikestad er utrolig imponert over, med tanke på at de ikke tjente klubben på kort sikt.

- Det synes jeg var utrolig tøft av han, og det kunne ha kostet han jobben. For det gjorde Manchester United på kort sikt mindre slagkraftige, men på lang sikt har det gjort at klubben og laget nå er der de er. Noe som er veldig langt foran det laget han tok over fra Mourinho og Van Gaal. Det laget og den stallen han tok over er noe helt annet i dag, og det er i stor grad hans fortjeneste. Han har vært både smart, kløktig og veldig tøff som har gjort de tingene, sa han videre.

Nå lader Solskjær og co. opp til ny sesong, og de har blant annet til nå i sommer spilt to treningskamper som endte med 2-1-seier over Derby og 2-4-tap for Queens Park Rangers.

Onsdag kveld står Brentford for tur, før de også møter Preston og Everton som en del av pre-season. Rødtrøyene åpner Premier League-ballet lørdag 14. august hjemme mot Leeds.