*Nettavisen* Sport.

Ny spenning i bunnstriden

Foto: Aleksander Andersen/Scanpix

Kongsvinger vant og nærmer seg Molde og Hønefoss.

12.09.10 22:49

KONGSVINGER - SANDEFJORD 1-0:

Kongsvinger møtte tabelljumbo Sandefjord i den 23. serierunden. Klubben fra skogene var avhengig av seier for at drømmen om Tippeligaspill neste sesong skal leve.

Og KIL vant oppskriftsmessig 1-0. Hønefoss tapte sin kamp og dermed lever den rød drømmen til og med i beste velgående.

Hønefoss skuffet
Fem poeng skiller nå de to nyopprykkede lagene i bunnen av Tippeligaen. Kongsvinger ligger ennå under streken, men har kun to poeng opp til Molde, som jager tre poeng bak Hønefoss. Sandefjord er nærmest sikret nedrykk.

Og det var en ren duell mellom lagene som rykket opp fra Adeccoligaen forrige sesong som skapte spenningen på tabellen. Mens Kongsvinger møtte Sandefjord, fikk Hønefoss besøk av Haugesund. Sistnevnte er det eneste laget av de fire som har klart seg bra i den øverste divisjonen. Vestlendingene ligger på en sterk femteplass og sikret tre nye poeng mot HBK søndag.

Det skjedde etter to scoringer av Thomas Sørum. Haugesund dominerte kampen og tok fortjent med seg alle poengene mot den temposvake Buskerud-klubben.

Lite effektive KIL-spillere
Jubelen runget på Gjemselund etter at 1-0-seieren over Sandefjord var et faktum. Og KIL-spillerne imponerte på eget gress, men slet med å sette målsjansene. Mame Niang var ved flere anledninger eventyrlig nære nettkjenning, men senegaleseren, som har scoret tre mål denne sesongen, fikk ikke ballen mellom stengene.

Det gjorde Kjell Rune Sellin. Den innleide Rosenborg-spilleren scoret sitt første mål i KIL-drakta da han smalt ballen i nettaket.

Hjemmelaget fortsatte å herje på eget gress, men måtte nøye seg med 1-0. Seieren var kun den andre på Gjemselund for Kongsvinger denne sesongen.

Og KIL-supporterne ble nok oppløftet av flere grunner. Hjemmeseieren kom etter en uke med mye økonomisk snakk. Østlandsklubben sliter med underskudd og jobber iherdig for å unngå konkurs.

Nå er i alle fall nedrykk mulig å avverge. De sju siste serierundene kan komme til å bli ekstremt spennende i Tippeliga-bunnen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.