Gå til sidens hovedinnhold

Ny spiller klar for RBK

Finske Juska Savolainen er Rosenborgs ferskeste tilvekst.

24-åringen er enig med trønderne om en treårskontrakt. Onsdag gjennomgikk han en medisinsk test på Lerkendal.

- Det er stort å være her i en så stor klubb som Rosenborg. Jeg håper jeg blir her lenge, sier Savolainen til Nettavisen.

God begge veier
Rosenborg oppdaget finnen da de møtte Tampere United i kvalifisering til Mesterligaen sist høst. Han var med på klubbens treningssamling på Gran Canaria tidligere i januar, og overbeviste altså nok til å få kontrakt.

- Han gjorde et veldig godt inntrykk på Gran Canaria. Juska har gode offensive og defensive ferdigheter, og ikke minst fantastiske holdninger. En god spiller, som kommer til å bli bedre på sikt og bety mye for gruppa, sier fungerende sportslig leder Erik Hoftun til RBK.no.

- Unner ham sjansen
- Savolainen er en atletisk spiller med god teknikk som kan spille i flere posisjoner. Jeg spilte med ham senest i fjor og unner ham denne sjansen, sa Tamperes sportsdirektør Jarko Wiss til Nettavisen før overgangen var klar.

Savolainen er den fjerde RBK-forsterkningen i dette overgangsvinduet. Tidligere har klubben hentet keeperen Rune Almenning Jarstein, midtstopperen Vadim Demidov og den offensive spilleren John Pelu.

Sjekk de siste sportsnyhetene her.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Reklame

Husker du disse to idiotene?