Gå til sidens hovedinnhold

Ny spiller siktet i kampfiksingssaken

Politiet fortsetter opprullingen av den omfattende saken.

Oslo politidistrikt opplyser fredag at nok en spiller er siktet i den såkalte kampfiksingssaken. Vedkommende skal ha blitt pågrepet fredag og blir nå avhørt av politiet.

Siktelsen gjelder en Asker-spiller. Vedkommende er siktet for medvirkning til grov korrupsjon, grov utroskap mot egen klubb, samt medvirkning til grovt bedrageri overfor Norsk Tipping.

- Han ble pågrepet for en time eller to siden og sitter nå i avhør, sier politiadvokat Ragnvald Brekke til NTB fredag ettermiddag.

- Det er summen
Kampfiksingen gjelder de to kampene der Asker og Follo var involvert og der begge lag tapte kampene, opplyser politiet.

De aktuelle kampene ble spilt den 24. juni 2012 og de to lagene møtte henholdsvis Frigg (7-1) og Østsiden (4-3).

Den siste pågripelsen er et resultat av etterforskningen som har pågått de siste månedene.

- Det er summen av alt vi har gjort siden i sommer og fram til i dag, forteller Brekke.

Fem siktet
Follo-spillerne Saif Haydar (24), Pape Formose Mendy (23) og Drin Shala (22), samt Asker-spiller Alban Shipshani (24) er fra før siktet for heleri i denne saken.

Med siktelsen fredag er nå fem stykker totalt siktet i saken. De fire spillerne som fra før var siktet har ikke hatt mulighet til å delta i kamper i denne perioden.

I kampen mellom Asker og Frigg spilte førstnevntes Alban Shipshani 45 minutter og ble byttet ut til pause.

Ikke på banen
Follos Drin Shala (keeper) spilte hele kampen mot Østsiden, mens Pape Formose Mendy ble byttet ut da Follo ledet 1-3.

Saif Haydar ble byttet ut da det sto 4-3 til Østsiden og tre minutter gjensto i kampen. Ingen av de siktede spillerne har vært på banen siden siktelsen ble tatt ut.

Kampfiksingsskandalen begynte å rulle etter at adeccoligakampen mellom Ull/Kisa og HamKam ble utsatt i sommer, etter mistanke om kampfiksing.

Var foreldet
Dagen etter ble saken politianmeldt av Norges Fotballforbund.

Ifølge politiet skal bevisgrunnlaget i saken peke i retning av at oppdragsgiverne for kampfiksingen har tilhold i Sverige.

- Vi mener det er sannsynlig at bakmannsapparatet bak denne aktuelle mistanken om kampfiksing synes å ha forgreninger i Sverige, sier Brekke.

Etterforskningen i saken pågår fortsatt. Den 4. oktober ble saken mot Follo-trener Hans Erik Eriksen henlagt, til tross for at han hadde innrømmet å være involvert i ulovligheter. Politiet mente saken mot Eriksen var foreldet. Samtidig ble også saken mot en venn av Follo-trener Eriksen henlagt. Han var mistenkt for for mulig medvirkning til straffbare forhold begått i den samme perioden. Den saken gjaldt også mottak av penger fra den aktuelle kommisjonæren.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley