Foran den kommende sesongen i langløpsserien Visma Ski Classics har Team Koteng Eidissen sikret seg en ny stor sponsor. Det fører til at laget har klart å sikre seg en rekke nye løpere.

Tidligere utøver på laget Niklas Dyrhaug forteller til Nettavisen at det er Nordic Blu som har inngått en avtale med langløpslaget, noe som vil offentliggjøres senere torsdag.

- Laget har signert veldig gode løpere her med hjelp av en ny sponsor. Det er Nordic Blu, som er et selskap fra Salten-regionen i Nordland, og som driver med laks. De ordner noe av den grønneste laksen man finner på markedet, så det er et veldig fint samarbeid sånt sett, sier Dyrhaug til Nettavisen.

Les også: Johaug fikk revansje på Karlsson - innrømmer tvil etter trøblete sesongstart

Utøverne som kommer inn er Mikael Gunnulfsen, Mattis Stenshagen, Thomas Bucher-Johannessen, samt Kari og Silje Øyre Slind.

Disse vil dermed bli en del av teamet som har bestått av Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen, Torleif Syrstad og Astrid Øyre Slind. Dyrhaug var også en del av laget, men han la som kjent skiene på hylla tidligere denne sesongen.

- Det blir et veldig slagkraftig lag, så det blir spennende å se såpass mange allroundere i Ski Classics, sier Dyrhaug.

Sundby: - Sinnssykt viktig

Han får støtte av Sundby, som satser for fullt på langløp denne sesongen i Team Koteng Eidissen.

- Dette laget har begynt å flaske seg litt, så det er jævlig moro for meg og oss, selvfølgelig. Det er blitt på papiret en helsikes «startup» til helgen, og det er vi veldig glade for. Det har tatt litt tid å få landet alt dette her, og så er vi veldig fornøyde med hvor vi har kommet, sier Sundby til Nettavisen.

- Det er en 10-mannskvote som hvert team har mulighet til å delta med i Ski Classics. Til nå har vi vært fem mann, og så mistet vi Niklas. Så nå har det vært sinnssykt viktig å få på plass gode utøvere. Jeg måtte holde dialogen litt lenger med disse utøverne lenger enn jeg hadde hatt nerver til, men det er deilig å lande det, sier han.

Les også: Falla trekker seg fra verdenscuprenn

Den 37 år gamle veteranen er åpenbart glad for at Nordic Blu ønsker å bli en del av laget.

- Vi er ganske ydmyke overfor den siste vi klarte å få på plass det her nå, for det er en svær aktør som vi håper å få med oss i mange år framover. De er allerede sponsorer for kanskje allerede de råeste utøverne i Norge, gjennom brytelandslaget, og det å være på lag med dem er ganske kult, sier Sundby.

- Det er målsetningen

På lørdag er det klart for sesongåpning i Örsa. Sundby er ikke i tvil om hva målet for sesongen er.

- Jeg har egentlig bare ett mål for sesongen og det er å vinne lagcupen, altså å være det beste laget. Det krever at vi jevnt og trutt plukker masse poeng i de ulike cupene gjennom hele sesongen, og da må vi ha klasseløpere på start.

- Vi vet hva vi konkurrer mot. Ofte har det vist seg vanskelig for tradisjonelle løpere å nå opp i langløp, og det har vi i bakhodet. Vi har kanskje siktet vel høyt, men det er det som er målsetningen.

Samtidig legger ikke Sundby skjul på at han har et håp om å vinne en av klassikerne, som Vasaloppet, Marcialonga og Birkebeinerrennet.

- Rent personlig er det å ta en av de største rennene en drøm som selvfølgelig hadde vært kult å ha med på lista mi. Men det målet kommer ganske langt bak det å ta lagcupen, sier han.