Det nærmer seg sommerens overgangsvindu og selv om den økonomiske situasjonen til flere klubber er sterkt preget av covid-19-pandemien, så er det ventet at flere av de største klubbene jobber på med å styrke laget foran neste sesong.

Manchester United blir stadig vekk koblet med nye spillere og en rekke navn har blitt satt i forbindelse med klubben som nylig ansatte sin første sportsdirektør.

- Ole har vetorett

John Murtough har fått jobben med å styre spillerlogistikken på Old Trafford, men i et nylig intervju snakker han også om hvor mye makt manager Ole Gunnar Solskjær har.

LES OGSÅ: Thorstvedt om Kanes fremtid: - Det er en vanskelig sak

- Speiderteamet jobber tett med Ole for å finne spillere vi skal vurdere basert på den profilen han mener laget trenger. Ole har muligheten til å legge ned veto mot spillerkjøp, for som klubb ønsker vi ikke å signere spillere som manageren ikke ønsker, sier Murtough ifølge lokalavisen Manchester Evening News.

- Klubben har alltid stått bak manageren på overgangsmarkedet. Det som har skjedd her de siste årene, er et bevis på det. Det har vært en strukturert og disiplinert måte å gå fram på i jakten etter nye spillere, sier Uniteds nye sportsdirektør videre.

- Spillere for framtiden

Murtough og Darren Fletcher skal ha svart på en rekke spørsmål fra fansen i et United-forum og det var der førstnevnte gikk inn på Solskjærs rolle i overganger.

LES OGSÅ: Giggs møtte i retten etter anklager om overfall mot to kvinner

- Vi må ha et fokus på å hente inn spillere for framtiden. Det må være spillere som har stort potensial, men likevel er gode nok til å spille for førstelaget nå, sier han.

United har blitt koblet med en rekke navn den siste tiden. Declan Rice fra West Ham, Harry Kane fra Tottenham og Jadon Sancho fra Borussia Dortmund nevnes.

Alle disse tre spiller også for det engelske landslaget og i samtalen med Murtough og Fletcher kom det fram at flere spillere på landslaget har forhørt seg om nettopp United mens de har vært på landslagsoppdrag den siste tiden.

- Darren påpekte at de hadde hørt fra United-spillere på det engelske landslaget og andre landslag, at flere nå hadde begynt å stille spørsmål om United igjen, skrev en av brukerne som hadde vært til stede på seansen med de to United-toppene skriver lokalavisen.

Populære United-gutter

Manchester Evening News skriver videre at både Marcus Rashford og Jesse Lingard (på lån i West Ham) er svært populære i den engelske landslagstroppen. Begge skal være i en posisjon til å påvirke andre spillere med tanke på en overgang.

LES OGSÅ: Frykter at United har gjort en tabbe: - Kan bli et nytt mareritt

Tidligere har lokalavisen hevdet at en ny midtstopper skal stå høyt på listen til United, men en angrepsspiller skal også være ønsket i klubben.

Det er fortsatt usikkert om Edinson Cavani blir. Rykter vil ha det til at veteranspissen ønsker seg hjem til Sør-Amerika og han kobles med blant andre Boca Juniors.

Men selv om Old Trafford-klubben har klare planer for hva de ønsker å gjøre når vinduet åpner, kan det likevel bli utfordrende å få spillerne de ønsker.

- Overgangsmarkedet kommer til å bli vanskelig de neste 12 månedene. Men om den rette spilleren er tilgjengelig, en som passer profilen vår og kan bli hentet for rett sum, så kommer vi til å være tett på disse mulighetene, om de dukker opp.

Annonsert i mars

Det var i mars i år at Murtough ble ansatt som Uniteds første sportsdirektør, noensinne. Med seg har han Fletcher som såkalt teknisk direktør.

LES OGSÅ: Liverpool-legende med Haaland-melding til Klopp

Begge de to har en fortid i United. Klubben skrev følgende om Murtoughs rolle, da ansettelsen ble offentliggjort:

- Ole skal fortsatt ha sin rolle i rekrutteringsprosessen, støttet av folk som driver med omfattende speiding og dataanalyse. De vil rapportere til Murtough. Matt Judge skal også rapportere til Murtough i rollen som Director of Football Negotiations.

Manchester United har ikke vunnet en tittel siden 2017, men ligger godt an i Europa League denne sesongen. Torsdag møter de Roma i semifinalen av turneringen.