Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny sprintskuffelse for de norske langrennskvinnene

Det ble ikke noe å juble for Maiken Caspersen Falla og de andre norske kvinnene i Dresden lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det ble ikke noe å juble for Maiken Caspersen Falla og de andre norske kvinnene i Dresden lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det vil seg ikke for Norges sprintere på kvinnesiden. I tyske Dresden ble det nedtur for Maiken Caspersen Falla og co. da ingen av dem tok seg til finalen.

De norske sprintkvinnene fortsetter å kjempe i motbakke. Denne sesongen har de slitt med å prestere, og det lyktes heller ikke i tyske Dresden lørdag.

Amalie Håkonsen Ous, Kathrine Harsem og Anne Kjersti Kalvå forsvant ut allerede i prologen. Deretter var det over for Mari Eide og Ane Appelkvist Stenseth i kvartfinalen.

– Det blir litt for dårlig

Falla tok seg videre, men i semifinalen ble den tidligere OL-vinneren parkert. Caspersen Falla har foreløpig ikke vært på pallen i sprint denne sesongen. Med 9.-plass ble hun beste norske kvinne.

– Det blir litt for dårlig. Det ser vel de fleste. Jeg synes det er bedre å ryke ut og være offensiv, ligge foran, prøve, enn bare å ligge bak hele veien. Jeg lærer stadig vekk, men skulle gjerne hatt lite bredere albuer i siste svingen, sa hun i et intervju med NRK.

– Det er generelt litt for dårlig, det er det. Som tidligere i vinter mangler vi litt når det virkelig skal avgjøres, både på fart og taktiske grep, oppsummerer assisterende landslagstrener Geir Endre Rogn overfor NTB.

Svenskene herjer videre

Sverige har derimot mye å juble for i kvinneklassen. Lørdag var det nok en gang Stina Nilsson som var raskest. Svensken har vunnet de siste fire sprintrennene i verdenscupen. Faktisk er det bare ett av seks renn Sverige ikke har stått øverst på pallen i sprint i kvinneklassen denne sesongen.

Lørdag fikk Nilsson besøk av to lagvenninner på pallen. Maja Dahlqvist ble nemlig nummer to, mens Jonna Sundling tok tredjeplassen.

Svenskene ser ekstremt farlige ut før VM i Seefeld.

– Det har vært mye nesten for oss så langt i år, og mange av dem som er VM-aktuelle er ikke her. Vi har tro på et slagkraftig lag når vi reiser til VM, men ingen norske drar dit som favoritter i sprint. Vi må slå nedenfra, sier Rogn.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!