RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny sørkoreansk seier på 500 meter

Sist oppdatert:
Vancouver (NTB-Reuters): Lee Sang-hwa ordnet ny sørkoreansk gulljubel i skøytehallen da hun vant kvinnenes 500 meter etter hundredelsstrid med Jenny Wolf.

Dagen etter at Mo Tae-bum vant Sør-Koreas aller første gull i vinter-OL i andre idretter enn kortbaneskøyteløp, fulgte 20-årige Lee opp med en ny tittel. Med 38,24 i første løp slo hun Wolf med seks hundredeler.

Wolf vant da de møttes igjen i siste par, men hennes forrykende 37,83 var bare et drøyt hundredel bedre enn Lees tid. Dermed seiret sørkoreaneren med fem hundredeler.

- Det har ikke gått opp for meg ennå. Jeg kan ikke fatte at jeg vant gullet. Jeg er full av følelser og føler at jeg kommer til å begynne å gråte, sa Lee, som ikke har vunnet noe verdenscupløp i vinter.

Lee var rangert som nummer tre i verden på 500 meter, men henviste de to antatt beste løperne til de nederste trinnene på seierspallen. Wang Beixing fra Kina tok bronsen, slått med over et halvsekund over to løp.

- Jeg vil dele medaljen med min trener, familien min og alle koreanske OL-deltakere. Jenny Wolf er en veldig rask sprinter, men jeg beholdt roen og gjorde mitt beste, sa hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere