RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(www.viking-fk.no)

Ny stadion varmer fansen

Sist oppdatert:
STAVANGER/BERGEN (TV 2 Nettavisen): Vil du se fotballkamper kalde høstdager uten å fryse? Ta turen til Nye Stavanger Stadion - Vikings nye storstue får nemlig gassvarme under taket.

- På grunn av en veldig god avtale med Lyse, blir det montert gassvarme under taket på den nye stadion. Det blir den eneste stadion i Norge som kan skryte av oppvarmede tribuner, selv om det finnes stadionanlegg på kontinentet som benytter seg av samme opplegg som hos oss, sier en tydelig stolt markedssjef i Viking, Hans-Øyvind Sagen, til TV 2 Nettavisen.

- Som det første stadionanlegg i Norge skal tribunene på Vikings nye arena i Jåttåvågen varmes opp med naturgass. Vi tror at oppvarmede tribuner vil kunne bidra til å utvide stadionsesongen, noe vi håper Viking skal bidra til med europacup-spill. Oppvarmede tribuner kan også åpne for andre typer arrangementer. Kanskje Elton John neste gang i Stavanger gir en vinterkonsert der det ikke bare er musikken som varmer, konstaterer markedsdirektør Asbjørn Høivik i Lyse.

Intimt

Vikings nye stadion blir et intimt luksusanlegg med tak over hele tribunen og de fleste fassiliteter publikum måtte ønske.

- Tribunen er også konstruert uten løpebane og stolene plassert helt inntil banen. Dette vil skape en fantastisk stemning og et veldig bra trøkk, og vil bli noe helt annen enn publikum var vant med fra den gamle Stavanger Stadion, sier Hans-Øyvind Sagen til TV 2 Nettavisen.

Han opplyser at det i 3. og 4. etasje vil finnes VIP-bokser i ulike prisklasser.

- De billigste VIP-boksene får du for 240.000 kroner. Hele tredjeetasje blir det VIP-plasser til 600 personer og en resturant i åpent landskap, forteller Sagen.

- VIP-boksene kan selvsagt kjøpes privat, ellers inngår de som regel i sponsor-pakker, legger han til.

Økte inntekter

Viking øker sitt sponsorbudjsett med åtte milloner kroner etter overgangen til sin nye stadion. Vikings tidligere hovedarena hadde 5500 sitteplasser og rundt 10.000 ståplasser. Nye Stavanger Stadion får en kapasitet på 14.500 tilskuere.

- I 2003 hadde vi et sponsorbudsjett på 15 millioner kroner. I år er budsjettet vårt på 23 millioner kroner, og 90 prosent av dette er allerede dekket. Det kan vi takke vårt nye praktanlegg for, gliser en fornøyd Hans-Øyvind Sagen til TV 2 Nettavisen.

Den samlede prislappen for blåtrøyenes nye lekestue er 160 millioner kroner.

- Viking tar opp kun 30 millioner i lån av den totale summen på 160 millioner kroner. Det er en svært liten fremmedkapital i et så stort prosjekt, forteller markedssjefen.

Konserter

Erik Nevland og resten av Viking-spillerne løper ut på deres nye hovedarena 2. mai. Hans-Øyvind Sagen lover en kjempefest for de fremmøtte.

- Vi har budsjettert med 10.000 tilskuere i snitt. Det tror jeg vi fint skal klare, sier han.

Markedssjefen røper at Viking også har andre planer enn kun fotball med sin nye stolthet i Jåttåvågen.

- Den passer ypperlig for konserter og lignende prosjekter. Vi har planer om å kunne tilby Stavanger-folket konserter med de store artistene i verden. Det har aldri tidligere vært mulig i denne byen, slår han fast.

Hvem har Tippeligaens fineste stadion? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere