Ny stjerne ute av Giro d’Italia

Foto: Damien Meyer (AFP/Scanpix)

Mantova-etterforskningen har krevd sin 6. rytter. Sjekk listen over de mistenkte!

04.05.11 15:23

Lørdag starter Giro d’Italia i Torino, men dopingetterforskningen i Mantova presser stadig frem utskiftninger i lagene som deltar.

Først ute var BMC Racing som for andre gang har valgt å innvilge suspensjoner til Alessandro Ballan og Mauro Santambrogio. Årsaken til at tidligere verdensmester Ballan har dalt betraktelig i kurs den siste tiden, kan du lese mer om her.

Astana har fjernet Mirko Lorenzetto, Quick Step har trukket Marco Bandiera ut av rittet, mens Liquigas-Cannondale i stillhet har strøket Mauro Da Dalto fra lagoppstillingen. Alle har en fortid i Lampre-laget, og det som skjedde i samarbeid med apotekeren Guido Negrelli i løpet av 2009-sesongen, er tema for den italienske etterforskningen.

Tidligere topp 3-rytter ute
Sjette mann ut i kulda er Team Movistars lederemne, Marzio Bruseghin.

- Vi stoler på erfaringen til ryttere som (David) Arroyo og (Marzio) Bruseghin, som allerede vet hvordan det er å klatre opp på podiet i giroen, uttalte manager Eusebio Unzué da 36-åringen opprinnelig ble tildelt trøyenummer 122 av RCS Sport (rittarrangøren).

Tirsdag ble det klart at Ignatas Konovalovas erstatter den italienske veteranen i Movistar-laget. Bruseghin ble tredjemann i rittet i 2008.

Nettstedet tuttobiciweb.it har offentliggjort en liste over de alle de involverte i Mantova-etterforskningen. De seks som allerede er presset ut av rittet, står alle på denne listen.

Her finner man blant annet 13 tidligere eller nåværende Lampre-ryttere, sportsdirektører, en massør, en terrengsyklist og en fotballspiller.

Hva med Lampre?
Ettersom Lampre er roten til hele etterforskningen, kan man kanskje spørre seg om laget i det hele tatt bør få delta i rittet. Sportsdirektør Roberto Damiani gjorde nok et klokt trekk da han kunngjorde at ingen av rytterne er aktuelle for årets Giro d'Italia oppstilling.

I stedet kjører italienerne med følgende lag: Michele Scarponi, Alessandro Petacchi, Danilo Hondo, Przemyslaw Niemec, Alessandro Spezialetti, Marco Marzano, Simon Spilak, Daniele Right og Diego Ulissi.

Bli venn av procycling.no på Facebook!

På tross av dette er det vanskelig å komme utenom det faktum at team manager Giuseppe Saronni er under etterforskning i saken. Det er også en av lagets store stjerner, Damiano Cunego, men det ble tidlig avklart at han satser på klassikerne og Tour de France denne sesongen.

Det hadde ventelig stormet enda mer rundt laget, dersom den tidligere girovinneren hadde troppet opp på startstreken i Torino.

I tillegg til Cunego, Ballan, Bruseghin, Bandiera, Lorenzetto og Da Dalto, er Emanuele Bindi, Francesco Gavazzi, Simone Ponzi, Francesco Tomei og Daniele Pietropolli blant de navngitte Lampre-rytterne i saken.

Fotballspiller involvert
Det er også Saronni, samt sportsdirektørene Fabrizio Bontempi, Maurizio Piovani og massøren Fabio Della Torre.

Tuttobiciweb navngir også Michael Rasmussen, Francesco og Geo Bonazzi, Nicola Castrini, Sergio Gelati, Roberto Messina og de tidligere proffsyklistene Paolo Bossoni, Paolo Pezzini, Pietro Caucchioli, Massimiliano Mori og Mariano Piccoli.

På listen står også terrengsyklisten Sebastian Glimozzi, fotballspilleren Matteo Zambroni og den tidligere Lampre-, Lotto- og Sauniver Duval-legen José Ibaguren.

Ps! Italienske medier har tidligere spekulert i at et avhør av Emanuele Sella etter at han testet positivt for bloddopet CERA i 2008, er bakgrunnen for hele Mantova-etterforskningen. Kuriøst nok stiller Sella til start i giroen i sitt nye lag, Androni Giocattoli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.