*Nettavisen* Sport.

Ny stoppersmell for Stabæk

Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix

Stjernespiller ute de neste ukene.

24.01.10 15:35

Vinteren i Bærum har vært svært så kjølig for Stabæks midtstoppere. I tur og orden har de blitt fjernet fra A-troppen til Stabæk, først da Pontus Segerström gikk til Brommapojkarna, så da Thomas Rogne gikk til Celtic, og til slutt da Inge André Olsen denne uken meldte at karrieren var over.

Så langt har Stabæk nøyd seg med å hente inn Kristian Flittie Onstad som erstatter på stopperplass, men foran i køen står både Morten Skjønsberg og Jon Inge Høiland.

Tre ukers fravær
Det var i alle fall fram til denne uka. Nå har nemlig Høiland pådratt seg en smell i låret, som gjør at Jon Inge Høiland sannsynligvis blir borte de neste tre ukene.

- Jeg skulle slå en pasning på trening tidligere i uka, og fikk en kjenning på framsiden av det ene låret.

- Jeg frykter at det kan bety at jeg er borte i tre uker, men jeg regner i alle fall med å være klar til vi drar på La Manga, sier Høiland til Nettavisen.

Høiland, som i Malmö FF regnes som klubbens kanskje beste back gjennom historien, gleder seg likevel til å satse for fullt på stopperplass.

- Jeg har fått beskjed om at de ønsker å satse på meg som stopper i år, og det passer meg bra.

- Jeg mener jeg har mange av de kvalitetene som m på til for å være en god stopper, og jeg er også god i lufta, minner Stabæk-spilleren om.

Drømmer om landslagsplassen
Høiland har den siste tida konkurrert med Tom Høgli om høyrebackplassen på landslaget. Nå er han klar for å slåss om stopperplassen ved siden av Brede Hangeland.

- Akkurat nå er det nok Kjetil (Wæhler) som ligger et hode foran, men jeg synes det gikk greit da jeg fikk sjansen mot Sveits i den posisjonen.

- Jeg er nok en litt annen type spiller enn det han er, men det er selvsagt en posisjon jeg kunne tenkt meg.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.