Ny storeslem fredag?

Foto: (Hesteguiden.com)

Nettavisens lesere tok for seg torsdag. Sjekk fredagens V65-tips til Jarlsberg.

04.03.11 13:40

Gårsdagen ble en gedigen opptur for våre lesere. Vi prikket fem rette på alle våre forslag til V5A-spillet til Bergen og når utbetalingen stoppet på kr 12 591 ble det strålende avkastning for våre lesere. Minstebongen var kun på 120 kroner. Av 64 kuponger som kom seg helskinnet gjennom med fem rette, var 21 av disse levert via Nettavisen og våre lesere kunne hente ut over 264 000 kroner. Her kan du se hvordan vi løste formelen i Bergen.

Dermed er listen lagt foran helgen, og vi skal gjøre vårt ytterste for å følge opp den gode trenden (Håkon hadde strålende tips til Bjerke onsdag). Les mer om torsdagens gevinst her .

Klikk her for å se våre V65-tips til Jarlsberg

Det er Jarlsberg travbane som er vertskap for fredagens V65 og gledelig nok har Norsk Rikstoto forlenget prøveperioden med V65 på fredager ut mars, og da får vi håpe at det blir en permanent løsning etter denne måneden. Større potter frister alltid spillerne og også i kveld er det forventet en V65-omsetning på rundt tre millioner kroner.

Men det er ikke lett å finne banker denne fredagen og i valget mellom 1 Burmas Yankee (V65-3), 7 Atom Lynet (V65-4) og 3 Taylor Superb (V65-6), endte vi etter mye hodebry opp med førstnevnte som vår banker denne fredagen.

1 Burmas Yankee har startet to ganger i regi Hans Christian Holm og det har endt med to seire. Første gang ut var i et lunsjløp på Bjerke, hvor Burmas Yankee feide forbi konkurrentene nedover oppløpet. Det var mot forholdsvis billig motstand, men det var flott still på hesten nedover oppløpet.

Sist på Drammen var motstanden betydelig skjerpet, men taktisk gode HC Holm fant andre par utvendig fra sitt niendespor bak bilen. 600 igjen angrep Burmas Yankee og tok ned gode Bertie Innvaley (som satt i tet) og klarte samtidig å avvise en frisk Mighty Lady som fikk luke fra lederryggen ut mot oppløpet.

Fra førstespor i kveld bak bilen har vi god tro på at Burmas Yankee kan forsvare sitt innerspor, det er 4 K.L.M Linedancer i mot (som er i flott form og som kan flytte beina på startsiden). Men vi tror på tet for Burmas Yankee og vel i tet, skal det være en fin vinnersjanse for More Chips-sønnen til Kåre Skrugstad fra Vingrom.

Uten tvil så er 4 K.L.M. Linedancer hesten i mot, men vi tror som sagt ikke hun klarer å overfly Burmas Yankee fra start og da blir det verre for hoppa som avsluttet storveis via drøye spor sist på Bjerke til femte. Holdt anstendig fra dødens i et V75-løp nest sist, og satt bom fast bak en trøtt Pretty Photo tredje sist.
Rangering V65-3: A: 1 B: 4-11-5 C: 10-8-2-7-9-3

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Bankeralternativ V65-4:
Fagbladet Trav og Galoppnytt bankerspiller 6 Gonagas i V65-4 i den tro at hesten får overta fra 7 Atom Lynet. Men i følge våre kilder er Cato Antonsen klokkeklar på at han skal sitte foran med 7 Atom Lynet selv over 2100 meter. Atom Lynet gjorde et heroisk løp fra dødens sist og knakk Bork Odin derfra. At han ikke kunne stå imot en smygkjørt Ramstad Eld oppunder mål, var det lite å si på. Gamlingen har igjen funnet et nytt gir.

45 løp har Atom Lynet vunnet i sin karriere (19 av dem i monte). Sitt siste travløp vant Atom Lynet så langt tilbake som 25. januar 2009 (det var sprint) og sist gang Atom Lynet vant over 2100 meter var 16. november 2007. Fem av de åtte monteseirene vallaken tok i 2010 kom over full distanse.

Atom Lynet har altså ikke vunnet travløp over full vei på over tre år, og det gjorde at vi tilslutt tok til "fornuften" og garderer hedershesten til "stall guttene fra Bergen". Men på det minste forslaget bankerspiller vi.

6 Gonagas har også funnet en slags ny vår. Galopperte som trolig toer ut på oppløpet tredje sist, galopperte kort på oppløpet nest sist (men hadde ikke truet vinneren uten galoppen) og sist fikk Ulsrud Igel-sønnen litt sene luker i Lars Laumbs løp. Klart motbud. 5 Særpefanten ble offensivt kjørt av Geir Vegard Gundersen i Laumb-løpet sist, men ungheststjerne surnet tilslutt da. Med ryggløp kan vi ikke avskrive Mjølnerød-traveren i kveld.

9 Grindstad Jahn gikk kun på det jevne sist i sin debut for Helgestad/Johansen. Løp i kroppen nå, passes. Og variable 8 Amor Even kan blåse denne gjengen på en god dag. Heller ikke 3 H.G. Elessar trenger å være sjanseløs her, satt bom fast med et "tonn" igjen sist og holdt strålende fra dødens tredje sist på Biri (men vi har dessverre ikke råd til ungheststjernen på vår kupong).
Rangering V65-5: A: 7 B: 6-5-9-8 C: 3-1-2 D: 4

V65-1:
Kun to hester igjen på strekdistansen og da skal det være fin sjanse for feilfri avgang og tet for 2 Annegull. Ville ikke trave sist, men har vist løfterike tendenser i sine to første løp i karrieren. Og dersom Geir Flåten ikke trykker for hardt på gasspedalen i førsterunden kan det ble ledelse hele veien.

6 Nume Balder forsvant i dundrende galopp på startsiden i sin autostartdebut sist (som vi spådde), nå er det voltestart igjen og et bra spor i volta for fargerike Ernst Petter Knutsen. Er slik vi ser det, klart beste hesten i dette feltet og uten galopp er det trolig vinneren (men galopprisikoen er høy). 4 Linus T.G. har trukket et for ham dårlig spor med innerspor på tillegg. Har ikke vist seg som en rakett fra start, og havner trolig blant de siste. Men er sterk i sisterunden.

7 Valle Arja hadde vi feeling for sist med Kolle i vogna og vi trodde vel nesten løpet var kjørt når hoppa kom seg til tet. Men skuffet ved å trekke seg i sluttfasen da. Trolig forbedret med løp i kroppen. Vår outsider. 9 Hvalstad Jerven går i sin jevne fart, har styrken som sitt våpen og kusk Stenberg er i flytsonen.
Rangering V65-1: A: 2 B: 6-4-7-9 C: 10-11-1-5-8-12-13-14

Annonse: Rolf Lerum er blitt visket i øret og byr på en fantastisk V75-banker på Forus.

V65-2:
Monteløp og svært åpent slik vi vurderer det:
1. Tichy's Tale: har kun startet to ganger i monte med en seier og en disk
2. Zoogan Bowl: startet seks ganger i monte (en førsteplass og to andreplasser)
3. Flying Expences: debuterer i monte
4. Winning Colors: fire starter i monte (en seier)
5. Richrider: fem starter i monte (en seier)
6. Lille Siem: tre starter i monte (en disk, et brutt løp og en fjerdeplass)
7. Matador F.I.: 13 starter i monte (tre seire som kom i de tre første monteløpene)
8. Beak's Ocean: 16 starter i monte (en seier som kom i den første montestarten)
9. Lizzi Pilot: 10 starter i monte (en tredjeplass som best)
10. Dreamcather: ni starter i monte (to seirer med kveldens kusk)

Vi prøver med 2 Zoogan Bowl som vårt førstevalg. Får supertalentet Siv Emelie Løvvold som rytter og har vist fine tendenser i monte med to førsteplasser på kun seks forsøk. Ikke som best i sin siste start, og kommer nå tilbake etter et par måneders pause. 7 Matador F.I. tok tre strake seire i fjor høst, har heller ikke vært som best i sine siste starter, men har et fint løp her.

10 Dreamcatcher har vært veldig bra i monte, og gikk bra mot gode hester sist. 6 Lille Siem og 8 Beak's Ocean hadde et jevnt nappetak om tredjeplassen sist og er begge seiersaktuelle her. Rutinerte ryttere på både 3 Flying Expences, 1 Tichy's Tale og 5 Richrider gjør også disse seiersaktuelle i et svært åpent monteløp.
Rangering V65-2: A: 2 B: 7-10-6-8 C: 3-1-5-9-4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V65-5:
11 hester til start i dette kaldblodsløpet over 2609 meter og fin klasse på løpet. 7 Torden Rapp har vært hardt betrodd i sine løp østpå etter at han kom nordfra. Det har ikke vært innbringende for verken spillere eller eierne til nå. Men sist var det bedring å spore i sitt andre løp for Jan Martin Bjerring. Stayerdistanse skal være en fordel for Torden Rapp og uten galopp må det være en fin vinnersjanse.

4 Alsaker Piril har vi jaktet endel i det siste, men det har blitt galopper og tøys for det meste. Gjorde en strålende opphenting etter startgalopp sist til andre og fireåringen er en mulig Derbykandidat til høsten. Distansen er ikke noe minus. Vi tror løpet står mellom disse to, men 9 M.G. Siri har vist så fin utvikling i regi Geir Flåten at hun må regnes her. Heroisk innsats etter tøft løp i V75 sist til tredje. Vi registrerer også at den notoriske galoppøren 11 Egil kommer tilbake etter lang pause.
Rangering V65-5: A: 7 B: 4-9 C: 11-3-10-8-6-1-2-5

Klikk her for å se våre Dagens dobbel-tips til Jarlsberg

V65-6:
3 Taylor Superb og 8 Yumbo Yob skiller seg noe ut i V65-finalen. Vi vurderte en stund 3 taylor Superb som banker, men etter å ha studert hesten bak startbilen, er vi svært usikre på om hesten kommer seg til tet her. Løste som en rakett i Drammen sist på voltestart, men er ikke like kjapp bak startbilen og da blir det mer sjanseartet, selv om Heisholt-traveren uansett får en fin posisjon underveis.

Det er ikke utenkelig at Cato Antonsen klemmer til fra spor åtte med formtoppede Yumbo Yob. Var kanongod fra nettopp tetposisjonen nest sist på Momarken, og fightet også flott til mål sist i et steintøft V75-løp. Kommer Antonsen seg foran her uten at det koste skjorta, må det være en stor vinnersjanse.

Også 10 Mighty Power er i form. Avsluttet gnistrende til sølv sist bak vår V65-banker i kveld, Burmas Yankee. Får Mighty Power ligge på rulle har han en giftig speed. Sjanseløse er heller ikke 5 Lily West (årsdebut i kveld etter en strålende fjorårssesong), 4 Arabe Hanover (endelig et fint startspor) eller 6 Dean Hoffman (men mangler litt snert i steget om dagen)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.