RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny strålende dag for Joker

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Stian Remme slo tilbake etter uhell.

Den tredje etappen i Mi-août en Bretagne var på papiret rittets hardeste.

Joker Merida gikk inn i etappen med Christer Rake som nummer to i sammendraget, og ambisjoner om å gjøre en ny god etappe.

- Det ble nok en god dag for oss, sier Gino Van Oudenhove til procycling.no.

- Vi prøvde å være med i bruddet, men Europcar lot oss ikke gå fordi vi hadde andremannen i sammendraget. Etter at det var gått fort i fire-fem mil, kom syv stykker seg av gårde.

Ny topplassering
Europcar, med lederen David Veilleux, tok kontrollen i hovedfeltet, og holdt bruddet under god kontroll. Det dro Joker Merida nytte av.

- Med 35 kilometer igjen angrep Stian Remme seg opp til bruddet.

Remme skulle dermed for andre dag på rad kjempe om etappeseier. Der fredagens etappe endte med punktering, endte lørdagens med en sterk femteplass.

- Remme ble nummer fem, mens Rake satt i første del av feltet, samme med de andre av våre. Rake beholdt nok andreplassen i sammendraget, selv om han kan ha blitt passert på plasseringssifre.

Fabien Schmidt vant etappen, mens Ian Bibby ble nummer to. Til Van Oudenhoves store overraskelse, ble det ikke de store tidsforskjellene på den harde etappen.

- Det ble mye mindre avstander enn vi hadde forestilt oss. Europcar var mye bedre i dag enn i går, og fikk også hjelp av andre lag som jobbet for sine kapteiner. Mange hadde nok stor respekt for etappen også, så kjøret begynte sent.

Nesten til touren
Det betyr at David Veilleux fortsatt leder sammenlagt, før den siste etappen på søndag. Christer Rake ligger rett over minuttet bak.

- Veilleux var visstnok den som var nærmest å komme med på Europcars lag til Tour de France, uten å få plass. Så han er god, og han har sterke hjelperyttere. Det blir ikke enkelt å slå ham. Guttene våre er kanskje slitne etter i dag, men vi får se hva som skjer. Vi skal prøve å komme med i bruddet, og forsvare andreplassen.

Hittil har Joker Merida dratt inn to femteplasser, og vært en punktering unna enda en topplassering.

- Vi kjører meget bra, og det er nok ikke mange norske lag som hadde hatt andreplass i sammendraget og vært nest beste lag her, så vi er veldig fornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere