Gå til sidens hovedinnhold

Ny Super Bowl-seier for Patriots og Tom Brady

Super Bowl LIII

I et uventet kampbilde var det suksesslaget New England Patriots som var best. Tom Brady vant med det sin sjette Super Bowl-tittel.

Los Angeles Rams - New England Patriots 3-13:

LOS ANGELES (Nettavisen): New England Patriots trakk det lengste strået mot Los Angeles Rams i det som ble en særdeles tett kamp.

Lagene nøytraliserte hverandre lenge, og det stod kun 3-3 da det gjenstod under ti minutter av kampen. Da fikk endelig publikum i Atlanta se en touchdown.

Les også: Filmstjerne med stikk mot Brady før Super Bowl

New England Patriots' Sony Michel løp inn seks poeng fra kort hold, og Patriots tok ledelsen.

Like etter rotet Rams-angrepet bort ballen, og da var det gjort. Patriots kom seg opp i banen og satt en field goal som fastsatte resultatet til 13-3.

Dermed tok New England Patriots sin sjette Super Bowl-seier. Den spillende legenden Tom Brady (41) har vært med på samtlige, og gir med det vann på mølla til de som mener han er tidenes beste quarterback.

- Det var et utrolig år. Vi kjempet oss gjennom det mer enn noe annet. Det er fantastisk, sier Brady etter kampen. Han roser også Rams.

- De spilte så bra. Forsvaret deres var fantastisk, og gjorde det vanskelig for oss hver gang. Men vi fortsatte å jobbe, og fikk endelig en touchdown. Forsvaret vårt spilte sesongens beste kamp, sa 41-åringen.

Super Bowl-rekord

Det var ventet et tett oppgjør i den 53. utgaven av Super Bowl. Det ble imidlertid et annet kampbilde enn ventet.

Los Angeles Rams har imponert offensivt denne sesongen, og New England Patriots er alltid farlige med gode offensive spillere som Tom Brady i spissen.

Likevel ble det knapt poeng i kampen. Forsvaret til begge lag imponerte, og med ni minutter igjen av kampen stod det 3-3.

Det er første gang i Super Bowls historie at det ikke ble én touchdown før fjerde periode.

- Dette så ingen komme. 3-3 i fjerde periode, uttalte CBS-kommentator Jim Nantz.

Ikke lenge etter kom altså den avgjørende touchdownen, og Patriots kunne juble.

Dårlig Brady-start

Superveteranen Tom Brady (41) startet sin niende Super Bowl, og man skulle derfor ikke tro at han ville være preget av anledningen.

Brady fikk imidlertid ikke en god start. Første gang quarterbacken prøvde å kaste til en lagkamerat, ble pasningen plukket ned av Rams-forsvaret.

Det var første gang i Bradys lange sluttspill-karriere at hans første pasning i kampen endte i en interception.

Rams' offensive spillere klarte imidlertid ikke å utnytte anledningen, og Patriots fikk raskt ballen tilbake.

Det endte med at Patriots prøvde på en field goal, men kicker Stephen Gostkowski bommet på forsøket fra 46 yards.

Ballen vekslet så mellom de to lagene et par ganger i det som var en forsvarstung åpning på kampen.

Etter hvert fikk Stephen Gostkowski et nytt forsøk. Denne gangen fra 41 yards, og da traff kickeren. Dermed ledet Patriots 3-0.

Elendig for Rams-angrepet

Quarterback Jared Goff og Rams-angrepet hadde ingen god omgang. De ble stoppet ytterligere tre ganger av Patriots-forsvaret uten engang å nå field goal-posisjon.

Totalt klarte Rams-angrepet bare å få to første forsøk (first downs) i hele omgangen.

Rams-forsvaret gjorde imidlertid jobben, og stoppet Patriots slik at det stod 3-0 til sistnevnte til pause.

Ikke siden 1975 - for 44 år siden - har det vært så få poeng til pause i Super Bowl.

Skrev Super Bowl-historie

Pauseunderholdningen dette året stod Maroon 5 for, med hjelp av Travis Scott og Big Boi. Bandet fikk vist fram sine største hits og Adam Levine fikk vist fram overkroppen.

Det var en velkjent historie i starten av den andre omgangen. Rams hadde ballen to ganger, men klarte ikke å utrette noe. I tillegg nøytraliserte Rams-forsvaret Patriots.

Da Rams fikk ballen for tredje gang i omgangen, løsnet det endelig noe for Los Angeles-laget. De klarte å komme seg til field goal-posisjon.

Kickeren Greg Zuerlein, som sendte Rams til Super Bowl med en field goal på overtid i semifinalen, satt ballen mellom stengene fra 53 yards. Dermed var lagene like langt.

Da fjerde periode startet, var stillingen 3-3. Det er første gang i Super Bowls historie at det ikke ble scoret en touchdown i løpet av kampens tre første perioder.

Patriots avgjorde

Rams vant tilbake ballen i starten av fjerde periode, men ble igjen stoppet. Dermed fikk Tom Brady muligheten med under ti minutter igjen.

Han ledet laget sitt til fram i banen, og til slutt kunne Sony Michel løpe inn til touchhdown fra kort hold. Patriots sikret også ekstrapoenget, og dermed stod det 10-3 til New England-laget.

I det påfølgende angrepet klarte Patriots' Stephon Gilmore å fange en pasning fra Rams quarterback Jared Goff. Det var prikken over i-en på det som var en forferdelig opptreden fra den 24 år gamle Rams-spilleren.

Patriots fikk dermed ballen med omtrent fire minutter igjen av kampen. Det endte med et field goal-forsøk med ett minutt og seksten sekunder igjen av kampen.

Den satt kickeren Stephen Gostkowski mellom stengene, og Patriots kunne slippe jubelen løs.

Suksesslaget vant dermed sin tredje Super Bowl-tittel på fem år. Og sin sjette totalt. Sammen med Pittsburgh Steelers, har Patriots flest Super Bowl-titler i NFLs historie.

Les også

I 21 år var Los Angeles uten et NFL-lag. Nå har byen to, og ett av dem er i Super Bowl

Kommentarer til denne saken