Gå til sidens hovedinnhold

Ny sur fjerdeplass for Jeanette Hegg Duestad - medaljen glapp på nest siste skudd

Det ble en ny fjerdeplass til Jeanette Hegg Duestad i OL. Lørdag ble det akkurat ikke medalje i finalen i 50 meter rifle, som det heller ikke ble forrge uke i luftrifle. 

Artikkelen oppdateres!

TOKYO (Nettavisen): I finalen lørdag gjorde 22-åringen sakene sine godt, frem til det nest siste skuddet. Da bommet hun grovt og tapte sjansen på å klare medalje. Dermed ble det en ny fjerdeplass, akkurat som det ble forrige lørdag, da hun ble nummer fire i luftrifle.

- Det er selvfølgelig kjipt, men jeg presterer godt igjen og gjør en god konkurranse. Da er det kjedelig å få en ny fjerdeplass, sier Duestad til Nettavisen.

- Men til syvende og sist har jeg levert et veldig bra OL, og det er det jeg må prøve å ta med meg. I finalen kjenner alle på de samme nervene. Det er mye press og stress, og det er litt småflaks hvem som klarer å time de siste skuddene. Det er vanskelig å si hvor mange ganger det hadde holdt til medalje, men det gjorde det ikke, fortsetter hun.

Det var et par dårlig 9ere der hun ble stående litt lenge som ødela.

- Det er når det blir mye puls, og da blir pulsen synlig i siktet. Sånne skudd kan gå inn i blant, men de ville ikke inn nå. Jeg får ikke gjort noe mer med det, sier Duestad.

Jaktet gull

Etter 20 skudd lå Duestad på en delt 2.-plass med to andre konkurrenter med 204,8 poeng, bare bak ROCs Yulia Zykova, som hadde 206,6 poeng. Fem skudd senere var Duestad alene på 2.-plass, bare 0,9 poeng bak Zykova. Og med 30 skudd unnagjort, var det stadig 0,9 poeng opp til russeren.

Så var det dukende for stående skyting. Etter de fem første skuddene hadde Zykova i tet økt, nå med 1,7 poeng ned til Duestad, som med noen svake skudd ble pustet i nakken av konkurrentene om sølvmedaljen. Fem skudd senere hadde sveitsiske Nina Christen gått forbi Duestad etter spinnvill skyting.

Så skjøt Zykova svakt, og da var Duestad bare 0,9 poeng bak gullet, men også bare 0,2 poeng bak 4.-plassen. Men så skjøt Duestad bare 8,6, som gjorde at hun falt til en 4.-plass. Og da hu nikke klarte å notere seg for toppscore i skytingen etter, måtte hun takke for seg etter å igjen ha havnet like utenfor pallen.

- Vi hadde unnet Hegg Duestad en medalje, så blir det en sur fjerdeplass, nok en gang. Det er en helt ellevill prestasjon hun leverer i dette OL, som egentlig skulle være oppkjøring til Paris, utbrøt kommentator Vebjørn Berg etter at 4.-plassen var et faktum.

- Veldig godt skutt, men hun hadde jo vært med i gullkampen med et godt skudd, sa ekspert Henrik Jonassen og pekte på 8,6 poengsskuddet til Duestad.