*Nettavisen* Sport.

Ny svensk Europa-fiasko

Foto: Paul Madej (Scanpix)

Nå må Danmark eller Norge forsvare Nordens ære i Champions League.

23.07.09 08:37

I 2000 spilte Helsingborg i Champions League, og var i gruppe med blant andre Rosenborg.

Siden har ikke et svensk lag kommet seg inn i gruppespillet i den gjeveste klubbturneringen. Og det skjer ikke i 2009 heller.

Det svenske mesterlaget Kalmar vant riktig nok 3-1 over Debrecen onsdag kveld, men det hjalp så lite. For Debrecen vant den første kampen 2-0, og dermed var et bortemål på Fredrikskans nok til å sikre ungarerne avansement til tredje kvalifiseringsrunde.

Opp til FCK og Stabæk
I Sverige ga Joszef Varga gjestene ledelsen allerede etter 13 minutter onsdag kveld, og da var slaget i realiteten tapt for Kalmar. Det hjalp ikke at svenskene reiste seg og scoret tre ganger.

Dermed er det opp til Stabæk og FC København å sørge for nordisk deltakelse i Champions League denne sesongen. Dessverre møtes de to lagene allerede i tredje kvalifiseringsrunde, slik at maksimalt ett lag fra Norden kan komme inn i gruppespillet.

KOMMENTAR: Selvfølgelig kan Stabæk klare det

Mens Stabæk sikret sitt avansement med 4-0-seier over KF Tirana tirsdag, var København i ilden onsdag. Med 6-0 å gå på fra hjemmekampen mot Mogren, var returkampen i Montenegro en ren formalitet.

- Ingen selvfølge
Ståle Solbakkens menn var imidlertid hundre prosent skjerpet, og vant 6-0 igjen.

- Kampen lignet på det første oppgjøret i København, og jeg er spesielt fornøyd med at vi holder konsentrasjonen oppe. Det er ingen selvfølge i en kamp som denne, som i realiteten er avgjort på forhånd. Det er også fint å score så mange mål på alle måter utføre et profesjonelt stykke arbeid, sier Solbakken til FCKs offisielle hjemmeside.

Den første kampen mellom FCK og STabæk spilles i Parken i København førstkommende onsdag.

Se resultatene fra andre kvalifiseringsrunde til Champions League her (ekstern lenke).

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.