Gå til sidens hovedinnhold

Ny sving og ny kjæreste

Suzann Pettersen starter året med nye folk, nytt mot, ny sving og ny kjæreste. Se video.

(iOslo.no) Vår beste kvinnelige golfer gjennom tidene, Suzann Pettersen, satte seg i ettermiddag på flyet til Miami via Reykjavik for å ta fatt på et nytt år på LPGA-touren i USA.

Og det er en hyperoffensiv Suzann vi møter på Gardermoen.

- Jeg skal spille meg opp til en plass blant de 20 beste i verden, de ti beste neste år.

«Ja, jeg har fått meg kjæreste siden du maser sånn!»

Sesongavslutningen i fjor bar preg av en diger ryddeprosess. Hun har dumpet alt som har vært av støttespillere rundt seg unntatt Jan Ove Nystuen og mamma.

Ute er treneren Simon Holmes - ute er Jan Erik Aalbu i Golfforbundet som gikk til VIF. Ute er den gamle svingen. Ute er caddien.

- Det ble for mye negativ energi selv om både Simon og Jan Erik egentlig er veldig flinke og hyggelige folk. Det skar seg mellom meg og Aalbu på grunn av måten han løste caddieproblemet på (Henrik Bjørnstad fikk låne caddien hennes til starten på PGA turen og leverte ham aldri tilbake)

- Jeg sa det til Aalbu at jeg mente han hadde håndtert det amatørmessig. Jan Erik var ivrig nok han, men for meg ble det litt for mye til tider.

- Jeg vil starte på nytt og har engasjert Gary Gilcrest fra Sør-Afrika som er mannen som trente Michelle Wie (golfens vidunderbarn) helt til hun var 15 år.

Til tross for caddienappingen, har Suzann tro på Bjørnstad.

- Henrik Bjørnstad er en sta fyr som ennå kan lykkes hvis han orker og har litt flaks.

Ny sving
- Betyr det at du skal endre sving igjen?

- Ja, jeg dropper den stoppen midtveis i baksvingen, men ellers blir det ikke store endringen. Jeg skal slå slik jeg gjør når jeg spiller godt nå, ler Suzann.

- Men det er på greenene jeg trenger å trene. Det er der jeg kan spise meg innpå teten. Jeg mener fortsatt at jeg bør spille meg inn blant de ti beste.

Bak lokker den der seieren på LPGA som ikke har kommet.

- Men jeg føler jeg har spilt godt og dette var første året uten skader, så hvem vet. Kanskje får jeg betalt i år, sier Suzann som drar fra Florida til Sør-Afrika for å spille VM.

« Hopp - hva er det?»

Det tar jeg som en oppkjøring. Deretter er det tilbake og tre ukers trening i South Carolina med den nye treneren.

- Så jeg har ikke lang tid før sirkuset begynner.

Provosert
- Jeg ble fryktelig provosert da Mika Kojonkoski gikk ut og sammenlignet hopp og golf med å si at golferne kan alltid gå ut og finne ballen sin i skogen og gå videre. Det er ikke mulig å sammenligne idretter. Men det faktum at folk kommer fra ingenting og går rett til topps og at folk som vant OL i fjor ikke får være med i år, forteller vel ikke akkurat om stabilitet på et høyt nivå.

Det lyser fremdeles i de lyseblå. USA har ikke helt tatt de skarpe kantene av.

Reise
- Velkommen ombord til 250 nye reisedøgn. Hvordan går det?

- Det er tøft. Jeg sa ha det til vennene mine. "Ser dere til høsten". Det er ikke så moro. Men jeg skal holde på med dette i ti år til. De sier det alle. Helen (Alfredsson) og Annika (Sørenstam). De har holdt på så lenge. Det er verst til å begynne med, de første årene. Når du brenner så veldig for noe, klarer du ikke holde deg borte.

Ny kjæreste
- Hva med kjæreste, Suzann. Dette høres ikke enkelt ut?

- Jeg har kjæreste. Han er massør på Toppidrettssenteret. Jeg har kjent ham i fem år.

- Så han kommer over?

- Han kommer over. Det skal gå så bra så. Smiler Norges kanskje tøffeste idrettsjente. Kompromissløs med seg selv og kompromissløs med andre.

Bare så han er advart.

Les flere saker på iOslo.no.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag