RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Tjomsland-dominans

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Øystein Tjomsland blir nok en gang mannen å stole på. I dag har han minst to nye vinnere fra seiersfabrikken.

Klikk her for V5A-forslag . Ønsker du V5-forslag for V5B tast her
Årets trener i fjor. Han følger opp også i år. Øystein Tjomsland er en fantastisk travtrener og seler på vinner på vinner fra sin suksessrike stall på Sørlandets Travpark. I går ble det to nye seire med en fantastisk Tangen Mari (vår klare banker) og Fleetfoot Hanover. I dag tar han etter alt og dømme nye seire.

Oddstips søndag: Vi stoler på et fransk lag
Tippetips søndag: Sjekk vår jakt på 12 rette

5 Blue Man Chu (V5-2A) er den sikreste. Amerikaneren leverte en strålende norgesdebut. Han virker travsikker og fornuftig og er veldig god fra start. Muscles Yankee-sønnen leder fra start til mål og blir vår soleklare banker i V5A. Denne hesten kommer til å nå svært langt.

Øystein Tjomsland vinner helt sikkert V5-3B med en feilfri 2 Passphoto B.R. Virket stødig i debuten der han vant på flotte 17,2/2140 meter på voltestart, men står i et trangt andrespor. Vi tror han løser ut og da er det ikke snakk om saken.

Kjøp ekspertkupong til V5A fra SportsspillI her
V5-1A er det noe uoversiktelig. Vi garderer bredt, men holder 10 Hålands Liz for å være den beste hesten. Hoppa avsluttet meget bra etter galopp sist. Hun kan åpne bra og fra springspor på tillegg er nok seksåringen blant de fremste allerede i første sving. 7 Sølvskars Elden kommer ut etter pause i Tjomsland-regi. Kan klart bedre enn prøveløpstiden og kjemper nok om seieren i feilfri utgave. 4 Kringelandlovinda er sterk. Fortjener en seier etter to fine andreplasser på rad. Hun tåler å gjøre mye av jobben selv. 8 Kringelandsbestina reparerte fint sist. Kan vinne uten galopp. 9 Tori Huldra går fort mellom galoppene og er en outsider blant flere.

I V5-3A skal det dreie seg om montèløp. 2 Umulius spør neppe noen om seieren feilfritt. Han bare reiste fra alle på oppløpet sist. Gangen før kjempet han lenge med den nye montèstjernen Gylden Knut på Bjerke, men kunne ikke følge de siste 500 metrene. Gjorde uansett en sterk prestasjon uansett den dagen også. Det er gjerne i starten han kan få problemer. Galopperer han er han ikke lett å stagge. 6 Stjernesoten er hurtig og holder form. Vi er litt usikre på om orken er som best over mellomdistanse, men selskapet er enkelt med unntak av Umulius. 10 Fodnes Bausen var sterk da han vant i denne grenen for nøyaktig et år siden. Har også en tredjeplass å skillte med. Utenom dette har han kunne gått med sulky. Med andre ord har vallaken en sterk sterk statistikk under sal. 4 H.M. Hird Balder opptrer variabelt, men har fart for topplass. Uten galopp forventer vi at han dukker opp i fremste rekke. Ellers er løpet uoversiktelig. Vi anbefaler bred gardering om man ikke benytter seg av Umulius som banker.

To ganger Frode Hamre?

Frode Hamre stiller med to hester fra sitt A-lag i de to neste avdelingene. 2 Glideable Volo (V5-4A/V5-1B) har overbevist i sine siste starter. Den lange distansen har han bevist at han mestrer på beste måte. En bankerkandidat. Skulle han svikte kan 4 Gigant O være hesten som overtar. Rogaledningen er uhyre kapabel, men er ikke helt til å stole på.

Kjøp ekspertkupong til V5B fra Sportsspill ved å trykke her
1 Hitchcock (V5-5A/V5-2B) entrer vinnersirkelen uten galopp. Han er lynrask fra start og forsvarer sporet uten feiltrinn. Da skal det være full kontroll. 7 Made By Lendalund er hesten som overtar om favoritten skulle svikte. Vallaken er sterk og gjør nærmest bestandig sterke løp.

Øystein Tjomsland vinner altså V5-3B med en feilfri 2 Passphoto B.R. Virket stødig i debuten, men trangt spor på fersk hest er litt urovekkende. 4 Opus Obe F.H. er heller ikke av den travsikre sorten, men kapasiteten er stor. 1 In Love Again vant et billig løp på Bjerke nest sist, mens han tullet seg bort sist på galopp.

Annonse: Øivind Grøstad med strålende tips og over 70.000 kroner innspilt under V75 på Drammen igår

Feilfritt er det ingen som kan hamle opp med 3 Tekno Elden (V5-4B/DD-1). Han falt med falgget til topps onsdag. Da avsluttet han strålende etter en svak start. Vi er usikre på tette starter for hesten, men vi tror det går bra. Kan være en banker, men litt usikkerhet er det rundt hesten. 9 Lome Sjefen travet et sterkt løp sist. Bedre forfra, men løser det seg skal han kunne kjempe om seieren. 10 Søyset Kaos holder toppform og kan vinne løp når som helst. Hester som 12 Ulrik og 6 Egestø Gutten er heller ingen kastekjepper. Dersom viljen er på topp kan også 2 Stjerne Ask ta en etterlengtet triumf.

9 New Cowboyland tippes i finalen. Han er på gang igjen og møter billig selskap. 1 King Coral starter ikke ofte, men pelier å levere gode resultater stort sett hver gang. Vant sportrekningen og bør ha en bra sjanse i dag. 5 Canny er veldig bra på sitt beste. Var skuffende før pausen, men er nå behendlet og skal regnes som en stor outsider på sine fine klasse. 8 Global King var positiv sist. Kan overraske om han kommer riktig inn i løpet.
Tast her for V5A-forslag. Vil du ha tips til V5-B trykker du her . For DAGENS DOBBEL tast her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere