Gå til sidens hovedinnhold

Ny tung dag for Sundby da Holund vant på Beitostølen

- Hvis dette fortsetter, så har jeg ikke en sjanse, sier Martin Johnsrud Sundby til Nettavisen om skadeplagene.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Hans Christer Holund gikk helt til topps på søndagens klassiske 15-kilometer på Beitostølen.

Holund vant med tiden 32.36,20 - 21,2 sekunder foran Harald Østberg Amundsen på andreplass og 32 sekunder foran Sjur Røthe, som ble nummer tre.

For Martin Johnsrud Sundby ble det en ny tung dag i sporet på Beitostølen. Den tidligere landslagsløperen har fortsatt satsingen på privatlaget Team Eidissen/BN Bank denne sesongen.

Lørdag dro Martin Johnsrud Sundby fra stadion uten å snakke med pressen:

- Kjenner ham ikke igjen

NRKs kommentatorer så umiddelbart at noe ikke var som det skulle i søndagens renn.

- Det er ikke sikkert det var bare ski i går, for dette fungerer ikke. Det er ikke Martin Johnsrud Sundby på sitt beste. Vi får håpe at det ikke er denne ryggen, som har skapt mye trøbbel det siste året, som har begynt å spøke, sa Post.

Han fikk støtte av ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

- Det er noe som ikke er helt i orden med Martin her. Jeg kjenner ikke igjen Martin i dobbeldansteknikken opp der. På sitt beste er han kanskje verdens beste. Det var han ikke her, sa Bjørn.

- Blir utrolig deppa

Da kroppen ikke responderte som han ønsket, valgte Johnsrud Sundby å bryte løpet. Han er dermed uaktuell til neste helgs verdenscupåpning i finske Ruka.

- Det er ryggen som rett og slett setter et håndbrekk på hele helgen og som ikke lar meg gå. Jeg går med 50 prosent, så det er utrolig frustrerende. Det knyter seg fullstendig, og blodsirkulasjonen til beina og overkropp og alt går til helvete. Jeg klarer ikke å sette meg ned i hockeposisjon og klarer ikke ta i. Hvis dette fortsetter, så har jeg ikke en sjanse, sier Martin Johnsrud Sundby til Nettavisen.

Sundby frykter nå at ryggproblemene skal sette en stopper for skikarrieren.

- Jeg blir utrolig deppa. Det er ikke verdens undergang, men det er dette jeg trener mot og dette jeg har lyst til å gjøre. Jeg får ikke brukt krefter, og det er frustrerende, sier Sundby.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum, som tidligere denne uken svarte på spørsmål om Sundby kunne være aktuell til verdenscupåpningen,

- Det er litt kopi av fjoråret, det. Han har ikke råd til det noe lenge utover sesongen, så det må han finne ut av det. Han skal gå VM i februar, og da kan han ikke ha kniver i ryggen, sier Nossum til Nettavisen.

Som regjerende verdensmester på 15-kilometer er Sundby automatisk kvalifisert til samme distanse i VM denne sesongen.

Sjekk resultatene fra søndagens renn her

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021