Slik Nettavisen avslørte før jul, ville Antidoping Norge utestenge Srour i ytterligere to år med virkning fra 19. november 2023 – datoen den opprinnelige dopingdommen i utgangspunktet opphører.
Saken har den siste tiden vært oppe hos appellutvalget, og nå avslører Srour overfor Nettavisen at utvalget har valgt å frifinne ham og dermed se bort ifra påtalenemndas innstilling.
Proffbokseren slipper dermed to nye år etter å ha blitt utestengt i fire år fra 2019 for å ha testet positivt på syntetisk EPO.
Nå går han hardt ut mot Antidoping Norge.
– Det er en heksejakt, det er ikke til å legge skjul på. De har dømt meg og vil tydeligvis dømme meg igjen for å vise alle at jeg er skyldig, sier 27-åringen til Nettavisen onsdag.
Se Antidoping Norge sitt tilsvar lenger ned i saken!

Norsk dopingdømt bokseprofil i trøbbel: Hevder han har brutt reglene igjen
Stridens kjerne er en treningsøkt Srour, som før utestengelsen bokset på flere av Cecilia Brækhus' stevner i Norge og var sett på som en av de mest lovende norske bokserne, hadde sammen med OL-håpet Madeleine Angelsen sommeren 2022.
En video lagt ut på Instagram av både Angelsen selv og Srour, hvor sistnevnte holder puter mens Angelsen gjør slagkombinasjoner i TK-hallen i Tønsberg.
Det fikk alarmklokkene til å gå hos Antidoping Norge.
– Jeg synes de er kyniske. Jeg fikk en anmeldelse rett før eksamen og hadde ikke mulighet til kontradiksjon, og ikke mulighet til å komme med synspunkter før de sendte den videre, forteller Srour, som nå studerer juss.
– Men har du forståelse for at de ikke kan ta hensyn til at du har eksamen dagen etter?
– Ja, det har jeg forståelse for. Men det er viktig å ha dialog. man skal være åpen og ha en dialog med motparten, og ikke bare overkjøre. At de anmelder meg, så går det et par dager før det havner i appellutvalget, indikerer at det er heksejakt, bedyrer Srour.
– Er det ikke bra at man har en instans som er på ballen og følger opp mulige brudd på dopingbestemmelsene?
– Det er helt riktig, og derfor påpeker jeg at det gis tilgang til kontradiksjon så motparten kan kommentere og si at det har skjedd. Det er helt enkle fakta og ting de kunne sjekket før de sendte anmeldelse, som hadde gjort at saken ble frafalt. Isteden går de hardt ut uten å høre på motparten, og tror de kan vinne uten bevis.
Antidoping Norge svarer: – Siste ord er ikke sagt
Srour har til Nettavisen tidligere fortalt at han mener saken bygger på feilopplysninger.
Blant annet at Antidoping Norge mener treningen med Angelsen skal ha foregått en dag der det var egentrening for en treningsgruppe på ettermiddagen, samtidig som Srour mener seansen med Angelsen ble gjennomført tydelig utenfor organisert trening, uten noen trener involvert.
Katharina Rise leder påtalenemnda i Antidoping Norge, og er nylig kjent med appellutvalgets avgjørelse når Nettavisen tar kontakt.
Hun sier at Srour sin sak er den første i rekken etter at antidoping-regelverket ble endret hvorvidt en utelukket utøver kan trene på et idrettsanlegg innunder Norges idrettsforbund.
– Vi tar avgjørelsen til etterretning. Vi som påtalenemnd er fornøyd med at vi har fått en avklaring på et nytt regelverk og en ny bestemmelse, sier hun til Nettavisen, og fortsetter.
– Vi la til grunn en annen forståelse enn det appellutvalget har gjort. Både vi (ADN) og utøverne har nå fått en nærmere avklaring på om de kan trene i et idrettsanlegg underlagt WADA-kodens regelverk.
Her er videoen som er sakens kjerne:
Hun sier avgjørelsen er den første i sitt slag i Norge etter det nye antidopingregelverket, og legger til grunn at appellutvalget landet på en annen forståelse av regelverket enn de selv gjorde.
– Vi mente i utgangspunktet at dette var å anse som en aktivitet som var godkjent av et idrettslag siden han trente med en toppidrettsutøver i en idrettshall mens han var utelukket. Nå har vi fått en avklaring og tilbakemelding om hvordan regelverket bør tolkes, sier Rise.
Hun påpeker samtidig at Verdens antidopingbyrå (Wada) kan anke avgjørelsen til appellutvalget.
– Så siste ord er ikke sagt. Avgjørelsen kan derfor endre seg, og så kan dette være et signal inn til de som utformer regelverket om at det kanskje bør utformes mer presist om det skal ramme en utelukket utøver som benytter seg av idrettsanlegg når utøveren ikke trener der organisert.
– Srour selv kaller det en heksejakt, og mener han aldri fikk muligheten til kontradiksjon da anmeldelsen kom..?
– Vi gir alltid alle utøvere muligheten til å komme med sin versjon og anførsler i en sak. Det har også han fått anledning til. Dette er et godt eksempel på at systemet virker. Han har anket og kommet med sine argumenter på hvorfor han ikke mente dette falt innenfor på tilsvarende måte da saken var oppe til behandling da vi tok vår avgjørelse.
Srour varsler NM-deltakelse
Srour var sett på som en av Norges mest lovende boksere da han ble utestengt for syntetisk EPO i 2019. Den daværende 23-åringen hadde nettopp signert millionkontrakt med promotorselskapet Sauerland da han ble utestengt i fire år.
I november opphører dopingutestengelsen, og nå varsler 27-åringen comeback.
– Jeg stiller til NM 11. mars 2024.
Han påpeker at det er viktig å ha et organ som Antidoping Norge som er seriøst, men mener det har utviklet seg til å bli en agenda mot ham.
– Det er en vesentlig forskjell, avslutter han.