RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny verdenscupseier til Bø

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Tarjei Bø utklasser både kongen og prinsen.

Norge har både en skiskytterkonge og skiskytterprins i henholdsvis Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen. Men hva med Tarjei Bø? 22-åringen er i ferd med å dytte de andre nordmennene ned fra tronen å overta hele selv.

Enn så lenge må Bø imidlertid nøye seg med tittelen «årets gjennombrudd», som han ble kåret til på lørdagens Idrettsgalla.

Les også: To konger av Idrettsgallaen

På 15 kilometeren i Oberhof søndag styrket unggutten sin posisjon som nummer én i verdenscupen med sin andre seier på like mange dager, og sin fjerde totalt. De fire har kommet på ekstremt kort tid - mye kortere enn hva Bjørndalens og Hegle Svendsens fire første verdenscupseiere kom.

Les også: Slo alle igjen!

Bø gikk en strålende fellesstart, men skjøt to bom på standplass. I løypa var det imidlertid ingen som kunne gjøre noe med nordmannen, som gikk inn til tiden 39:51,3.

Og det ble en flott norsk dag i de tyske løypene. Hegle Svendsen skjøt tre bom, men hadde en knallsterk avslutning og sørget for dobbelt norsk med andreplassen, 2,4 sekunder bak Bø. Hegle Svendsen er også nummer to i verdenscupen.

Ivan Tcherezov fra Russland ble nummer tre.

Ole Einar Bjørndalen, som vant samme distanse i Oberhof for ett år siden, skuffet med fire bom på standplass og gikk over målstreken 1:49,4 minutter etter Bø på en 21. plass. Alexander Os skjøt seg helt bort med åtte strafferunder og endte på 28.-plassen, godt over tre minutter bak vinneren.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere