VIKERSUND (Nettavisen): Slovenske Ema Klinec slo verdensrekorden som ble satt på lørdag, da hun svevde ned til 226 meter i Vikersund.

24-åringen leverte nesten like godt i andreomgangen, med 223,5 meter. Det gjør at hun kan smykke seg med tittelen som tidenes første kvinnelige vinner av en skiflygningskonkurranse.

Det sikret henne også sammenlagtseieren i RawAir, 88 poeng foran tyske Katharina Althaus på andreplass.

Maren Lundby leverte best på prøvehoppet, men klarte ikke å gjenta bragden verken i den første eller andre omgangen. 186 og 184,5 meter ble fasit for 28-åringen som satte personlig rekord med hele 216,5 meter på prøvehoppet.

Langt bedre gikk det for Silje Opseth, som svevde ned til 211 meter. På det andre hoppet svevde hun ned til 207 meter, og sikret med det andreplassen, 41 poeng bak Klinec.

– For en dag og for en stemning. Det er helt fantastisk. Jeg prøvde å bare kose meg, og det er akkurat det jeg har gjort, sa Opseth til TV 2 etter konkurransen.

Maren Lundby var også meget glad på Opseths vegne:

– Det er veldig bra, Silje er en ordentlig flyver. Hun har tatt steg hele helgen og det er veldig fortjent at hun er på pallen i dag, sier Lundby til TV 2.

Etter et skuffende hopp for Anna Odine Strøm i den første omgangen, hoppet hun omsider ned til 193,5 meter på sitt siste hopp.

Topp tre:

1. Ema Klinec - 414.7p

2. Silje Opseth - 373.7p

3. Yuki Ito - 352.6p

Øvrige norske:

6. Maren Lundby - 328,0p

12. Anna Odine Strøm - 261,8p

Les også: Skremt av hendelse i Vikersund: – Bare å takke høyere makter!

De tre offisielle treningsomgangene på lørdag var den første gangen kvinnene fikk sette utfor den største bakken.

Tre verdensrekorder ble TV-seere og publikum vitne til etter at Ema Klinec først slo den uoffisielle verdensrekorden til Daniela Iraschko-Stolz på 200 meter fra Kulm i 2003, før vår egen Maren Lundby landet på 212,5 meter i sitt tredje hopp for dagen.

Canadiske Alexandria Loutitt slo verdensrekorden like etter, med 222 meter.