VÅLERENGA - BODØ/GLIMT 0-1:

Vålerenga er inne i en forferdelig periode i Eliteserien og håpte på en opptur i 3. runde i cupen mot Bodø/Glimt onsdag kveld. Det endte imidlertid med en ny nedtur for Dag-Eilev Fagermos menn.

Etter å ha stått imot Bodø/Glimt i 90 minutter, og 20 år gamle Sjøeng hadde imponert med strafferedning, holdt det likevel ikke for Vålerenga. På overtid banket Ulrik Saltnes ballen i mål og sendte Glimt videre i cupen.

NRK-ekspert Åge Hareide mener det var et typisk tap for et lag som er inne i en dårlig periode.

– Et lag som sliter i motgang får det på slutten. Sånn var det denne gangen også. De får ikke betalt for den jobben de har gjort, sier han etter kampen.

Vålerenga-sjef Fagermo tar tapet med fatning, og mener prestasjon ikke var så verst.

– Vi er inne i en motgangsperiode. I dag gjør vi opp mot vårt beste, synes jeg. Jeg kunne ønske vi var mer oppi høyt press og så videre, men vi møter et godt lag. I den situasjonen vi har vært i er dette en sterk prestasjon av oss, sier han til NRK.

– Uforståelig

Det ble et ganske daft og sjansefattig oppgjør mellom Vålerenga og Bodø/Glimt, hvor hjemmelaget tidlig la seg dypt i banen.

Glimt styrte dermed mye av spillet, men de slet med å trenge seg gjennom Vålerenga sitt forsvar.

For Fagermos menn lå dermed mye av sjansene deres i å få ballen i mål enten på kontring eller på dødballer. Og da blåtrøyene ikke valgte å utnytte seg av en dødball i god posisjon i første omgang, undret Åge Hareide fælt.

Vålerenga hadde fire spillere som ventet på innlegg utenfor sekstenmeteren, men Vegar Eggen Hedenstad valgte i stedet en pasning tilbake i banen. Vålerenga prøvde heller å spille seg gjennom Glimt, som hadde alle spillerne sine bak ballen.

– Hva er det de gjør der? utbrøt Hareide på NRKs sending.

– Det er merkelig. De har Tollås Nation og Näsberg oppe på den dødballen der, og så spiller de en kort ball. Det er uforståelig for meg, sa den pensjonerte treneren.

Spennende avslutning

Situasjonen rant ut i sanden, og begge lag slet lenge med å komme til store sjanser. Mot slutten tok kampen seg imidlertid opp.

I det 83. minutt gikk Hugo Vetlesen i bakken i Vålerenga sin sekstenmeter og dommeren pekte på straffemerket. Hareide mente det var en billig straffe, men Ola Solbakken fikk uansett stille seg opp ved ellevemetersmerket.

I mål sto unggutten Magnus Sjøeng, som reddet straffen med en flott redning. Det ga håp til Vålerenga, men i det 90. minutt klarte ikke hjemmelaget å holde unna lenger.

Boniface driblet seg forbi flere VIF-forsvarere, før Saltnes banket ballen i mål.