RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Wimbledon-nedtur for Sjarapova

FIKK DET TØFT: Maria Sjarapova mått nok en gang se seg slått ut av Wimbledon.
FIKK DET TØFT: Maria Sjarapova mått nok en gang se seg slått ut av Wimbledon. Foto: Ben Curtis (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Måtte se seg slått i fjerde runde.

Maria Sjarapova fikk det heller ikke i år til å klaffe i Wimbledon-turneringen. Den russiske tennisstjernen ble tirsdag slått ut i 4. runde av tyske Angelique Kerber.

Som 17-åring gikk Sjarapova i 2004 til topps i Wimbledon. Siden den gang har hun slitt tungt med å kopiere suksessen i Grand Slam-turneringen.

Ny smell
Men etter hvert som hennes argeste konkurrenter i tur og orden har gått på en stjernesmell, seilet Sjarapova opp som den store favoritten til å vinne årets Wimbledon-turnering.

Slik skulle det ikke gå. I den utsatte kampen mot Kerber ble hun slått 7-6 (7-4), 4-6, 6-4. I det siste settet kjempet hun hardt og avverget seks matchballer, men måtte til slutt gi tapt.

– Det var jevnt i alle settene, så jeg er bare glad for at jeg klarte å slå Maria. Hun er en fantastisk spiller. Det er stort å være i kvartfinalen. Før kampen tenkte jeg en del på at jeg hadde røket ut i 4. runde i de siste Grand Slam-turneringene, sa Kerber fornøyd.

Vond rekke
Både Sjarapova og Kerber kom til kampen uten å ha spilt siden lørdag. Oppgjøret skulle egentlig ha vært spilt mandag, men regnvær førte til at duellen ble utsatt en dag.

Sjarapova kom til Wimbledon som fersk Roland-Garros-mester. Hun har ikke klart å gå videre fra åttedelsfinalen i sju av de åtte siste utgavene av den prestisjefulle tennisturneringen i London. Russeren var i finalen i 2011, men tapte i to strake sett for Petra Kvitova.

Med mandagens tap gikk Sjarapova, som er ranket som nummer fem i verden, i samme fotspor som rivalene Serena Williams (verdensener), Li Na og Agnieszka Radwanska i årets Wimbledon. Alle røk ut før kvartfinalene.

Kerber, som nådde semifinalen i 2012, møter onsdag canadiske Eugenie Bouchard i kvartfinalen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere