QATAR – SENEGAL 1-3:

Til tross for at Mohammed Muntari scoret Qatar sitt første mål i fotball-VM noensinne, endte det nok en gang med tap for vertsnasjonen. Famara Diédhiou, Boulaye Dia og Bamba Dieng scoret hvert sitt mål for Senegal og sørget for at Senegal vant kampen 3–1.

Etter 0-2-tapet mot Ecuador i åpningskampen ble Qatar tidenes første vertsnasjon til å tape åpningskampen i VM. Nå er det mye som tyder på at Qatar på nytt har skrevet seg inn i historiebøkene. Denne gangen som tidenes dårligste vertsnasjon i fotball-VM. Det er nemlig kun teori som kan sørge for at de tar seg videre fra gruppespillet.

Avhengige av hjelp

For at Qatar skal ta seg videre fra VM er de nødt til vinne mot Nederland med flere mål i siste gruppespillkamp, samtidig som Ecuador er nødt til å vinne fredagens kamp mot Nederland og sin siste kamp mot Senegal.

Qatar sin VM-skjebne henger dermed i Ecuador sine hender og kan være ute av VM allerede fredag kveld.

Kun én gang før har en vertsnasjon ikke klart å ta seg videre fra gruppespillet. Sist det skjedde var med Sør-Afrika i 2010, men de klarte å ta fire poeng under det mesterskapet. Qatar kan maksimalt ta tre poeng og vil derfor være den vertsnasjonen som har gjort det dårligst skulle de ikke klare å ta seg videre fra gruppespillet.

Les også: Svensk stjernereporter ut mot det som skjedde mens Iran spilte VM-kamp: – For jævlig

– Pinlig for Fifa

Mot Ecuador var det flere som reagerte på at mange supportere forlot stadion lenge før kampen var slutt.

Da Senegal-spiller Dieng scoret 3-1-målet forlot hjemmesupporterne stadion igjen. Det fikk NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith til å reagere.

– Nå skjer det igjen. Tribunene tømmes. Dere ser det på tribunen der borte, kommenterte Smith forbauset, da Senegal økte til 3–1 og hjemmefansen forlot stadion.

På Twitter reagerte sportsjournalist Robin Bairner med vantro på at en vertsnasjon ikke klarer å selge ut stadion.

– Pinlig for Fifa når vertsnasjonen ikke er i nærheten av å selge ut stadion i en av deres egne kamper, skrev Bairner.

Les også: Skulle få en halv million for Qatar-VM: – Dette er vanskelig å prate om

Ropte på straffe

Da kampen passerte 34 minutter spilt ropte hjemmelaget på straffe. Akram Afif gikk i bakken etter å ha fått en skubb i ryggen av Youssouf Sabaly, men dommer Antonio Mateu Lahoz vinket spillet videre.

Fem minutter før pause sendte Dia Senegal i føringen og sørget for at afrikanerne gikk til pause med ledelsen.

Senegal økte ledelsen rett etter pause da Famara Diédhiou stanget ballen inn i mål etter et hjørnespark.

Det så lenge ut som at Qatar ikke skulle klare å overliste en umulig Édouard Mendy i Senegal-buret, men etter en bra prestasjon fra høyreback Mohammed, stupte Mohammed Muntari inn Qatars første scoring i fotball-VM.

Senegal scoret i sluttminuttene og dermed endte det med et 1-3-tap for vertsnasjonen.

Nederland og Ecuador, som er de to andre lagene i gruppen, møtes til dyst klokken 17.00 på Khalifa International Stadium.