*Nettavisen* Sport.

Nyarko får Start-kontrakt

Foto: EPA/Scanpix

Start har bestemt seg for å tilby Alex Nyarko en ettårskontrakt. Det kan bli årets beste investering i Tippeligaen.

03.03.05 20:54

Ghaneseren Alex Nyarko har en fortid i Lens, Monaco, Paris St. Germain og Everton, og regnes som en taklingssterk ballvinner. Denne uka er han i Start for å se nærmere på forholdene i klubben.

Trener Tom Nordlie og manager Erik Solér er imponert over Nyarkos innsats på treningene, og Start diskuterte derfor torsdag om de hadde økonomi til å tilby midtbanespilleren kontrakt.

Millionlønn
- Det vi kom fram til, er at vi kommer til å tilby Nyarko kontrakt ut 2005, gitt at han kommer gjennom den medisinske testen, sier daglig leder Harald Andersen til TV 2 Nettavisen.

Betingelsene i kontrakten har partene allerede blitt enige om. Nyarko får i overkant av én million kroner for den kommende sesongen. Avgjørelsen ble enkel da en investor kom på banen med tilbud om finansiering.

- Det er en investor som hjelper oss gjennom sesongen 2005, bekrefter Andersen.

Dermed gjenstår kun signaturen.

- Men det er bare en formalitet, sier Andersen.

- En stor spiller
Klubben har merket seg interessen fra engelsk presse når det gjelder Nyarko. Daglig leder Harald Andersen har stor tro på at 31-åringen vil være en svært god investering for sørlandsklubben.

- Jeg er ikke involvert i det sportslige selv, men både Tom Nordlie og Erik Solér er veldig tydelige på at dette er en stor spiller, sier Andersen.

Everton betalte 4,5 millioner pund for Nyarko sommeren 2000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.