I juni i fjor tok Marit Bjørgen i bruk ny og bedre astmamedisin. Tester viste at sykdommen var blitt såpass alvorlig at den norske langrennsdronningen slapp å forholde seg til dopingrestriksjoner.

Les også: Bjørgen «endelig» syk nok

Under OL i Vancouver i februar – der Bjørgen tok tre gull, ett sølv og en bronse – benyttet hennes argeste konkurrent Justyna Kowalczyk flere ganger anledningen til å kritisere Bjørgens medisinbruk. Den polske jenta gikk langt i å antyde at hun mente medisinbruken var brudd på «fair play».

Nå gjentar hun kritikken i et intervju med den polske avisen Gazeta Wyborcza, skriver VG.

- Jeg forbereder meg i løypene og ikke på apoteket, sier Kowalczyk.

Ifølge VG bruker også Kowalczyk det faktum at Marit Bjørgen står over Tour de Ski til å sverte sin norske konkurrents rykte i Polen.

- Jeg har snakket lenge med treneren min og vi er mest redd dem som forsvinner en måned midt i sesongen og så kommer tilbake mye sterkere, sier Kowalczyk til Gazeta Wyborcza.

Bjørgen står som kjent over Tour de Ski for andre år på rad, etter flere ganger å ha brutt seg helt ned i etappeløpet og fått det påfølgende mesterskapet spolert.

Landslagslege Hans Petter Stokke understreker overfor VG at Bjørgens astmamedisin gjør at lungenes tilstand går fra syk til normal. Bjørgen får med andre ord ikke bedre lungefunksjon enn en løper som ikke har astma.

PS. Justyna Kowalczyk ble utestengt fra all idrett i to år fra 23. januar 2005 etter å ha positivt på dexamethasone, men dommen ble senere opphevet i CAS 7. desember 2005.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!