Nye dopanklager mot Alberto Contador

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Massør hevder han så spanjolen dope seg under Tour de France i 2005.

25.04.12 08:26

Den spanske magasinet Interviu har publisert nye anklager mot dopingdømte Alberto Contador.

Avisen hevder at spanjolen dopet seg allerede i 2005, da han syklet for Liberty Seguros. Dette skal ha kommet fram i et vitneutsagn fra en massør på laget i forbindelse med WADAs (verdens antidopingbyrå) etterforskning av rytteren. Beskyldningene skal ha blitt avlagt under ed den 11. mai i fjor.

Her kan du lese et utdrag fra reportasjen på spansk!

Massørens identitet er ikke kjent, og det begrunnes med «frykt for egen og familiens sikkerhet»

- Dopet av Fuentes
Vitnet skal ha fortalt at «de drev med injisering av insulin på Contador i forbindelse med 2005-utgaven av Tour de France». I dopingsammenheng tas ofte insulin sammen med testosteron og anabole steroider. Kombinasjonen øker mengden aminosyrer i cellene og virker prestasjonsfremmende for utøveren.

Den nå avdøde Marco Pantani ble en gang tatt på fersken mens han sprøytet insulin inn i egen kropp.

Vitnet, som var ansatt i Liberty Seguros fra 2003-2006, hevder han bivånet misbruket med egne øyne. Ifølge hans forklaring var det heller ingen hvem som helst som framskaffet det forbudte stoffet.

«Det er et faktum at Eufemiano Fuentes var legen på laget, og insulin var en del av behandlingen til alle rytterne», forklarte han.

Det angivelige dopingprogrammet har i så fall også involvert rytter som Roberto Heras (tidligere Vuelta a España-vinner) og Joseba Beloki (har 2.-plass fra Tour de France og var mannen som med samme plassering veltet i oljesølet foran sammenlagtleder Lance Armstrong i 2003).

Rullet opp Liberty Seguros
Doktor Fuentes var hovedmannen bak «Operación Puerto» som gjorde at en rekke profilerte sykkelryttere ble kastet ut av Tour de France i 2006.

Opprullingen av saken startet i mai, 2006. Da ble sportsdirektør Manolo Saiz, Fuentes og ytterligere to mann arrestert av spansk politi.

Det neste året ble 15 ryttere domfelt som en konsekvens av «Operación Puerto». Blant disse rytterne er blant annet Heras, Beloki, Ivan Basso og Jan Ullrich, mens Contador ble frikjent fra anklagene den gangen.

Stanset av Contadors forsvarere
At de nye anklagene mot Pinto-mannen ikke har blitt kjent som en følge av dopingsaken fra 2010, skal skyldes at rytterens forsvarere fikk stanset massøren fra å vitne foran CAS (idrettens voldgiftsrett) under høringen i Sveits.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

Det kommer fram i rettsdokumentene i Contador-dommen:

- Vi benekter alle beskyldninger fra det anonyme vitnet, som har fortalt at Contador var involvert i et dopingprogram eller mottok injiseringer av insulin, har forsvarerne uttalt.

- Tribunalet (CAS) må ha lagt merke til at vitnet refererer til den beryktede doktor Fuentes, hovedmannen i Operación Puerto. Den tiltalte har allerede vært gjenstand for en grundig etterforskning i 2006, og i august, samme år, ble han frikjent fra enhver tilknytning til saken av både den spanske domstolen og UCI (det internasjonale sykkelforbundet), heter det videre.

Utestengt til august
Contador ble idømt en toårig utestengelse av CAS den 6. februar i år. Staffen ble gitt med tilbakevirkende kraft, noe som gjør at han kan returnere på sykkelen i august måned.

Samtidig mistet spanjolen Tour de France-tittelen fra 2010, og blant annet Giro d’Italia-tittelen året etter.

Han har foreløpig ikke kommentert de nye beskyldningene, og er i full gang til å forberede seg til Vuelta a España og Sykkel-VM i Limburg, der han håper å delta både i fellesstarten og på tempo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: alberto contador

Mest lest på Sport

Annonsebilag