RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Josep Lago (AFP/Scanpix)

Nye dopmistanker mot Contador

Sist oppdatert:
Legendarisk sportsdirektør mistenker Alberto Contador og Bjarne Riis for juks i Giro d'Italia.

Alberto Contadors comeback har ikke gått smertefritt. Nye beskyldninger fra en legendarisk fransk sportsdirektør kan nå gjøre det enda vanskeligere for spanjolen. Cyrille Guimard er mannen som insinuerer at Contador ikke har rent mel i posen denne gangen heller.

Franskmannen er tidligere syklist og sportsdirektør. Som aktiv syklist vant han syv etapper i Tour de France. Etter at han la opp ble han sportsdirektør og ledet Bernard Hinault, Laurent Fignon og Lucien Van Impe til sammenlagttriumfer i Tour de France.

Guimard bringer mekanisk doping ved hjelp av mikroelektronikk på banen igjen. Sist gang dette var tema var det Fabian Cancellara som ble mistenkt. Den gang var det den tidligere profesjonelle syklisten og TV-kommentator Davide Cassani som tok opp problemstillingen rundt mekanisk doping.

LES MER:Jukset du, Cancellara?

- Det er ikke bare ærlige mennesker i Tour de France, Giro d'Italia, og sykling generelt. Det er samme sportsdirektør som i fjor, Bjarne Riis (som blir anklaget, vår anm.). I tilegg finnes elektriske sykler, dette er ikke fiksjon. De fungerer veldig bra. Mikroelektronikk er veldig avansert i dag. Er du kapabel til å spise råttent kjøtt, kan man vel være kapabel til mye annet, sier Guimard til det franske nettstedet Cyclism 'Actu, og sender et stikk til både Alberto Contador og hans danske sportssjef.

- Jeg stiler mange spørsmål ved Contador. I løpet av Giro d'Italia hørte jeg at han byttet sykkel flere ganger på fjelletappene, da han var veldig sterk. Jeg vil ikke anklage noen, sier Guimard, men legger til:

- Det ville vært interessant hvis noen studerer bildene og analyserer årsaken og effekten til disse sykkelbyttene. Finner du det ikke merkelig å bytte sykkel så ofte? Jeg vet ikke hva jeg skal tro, avslutter Guimard.

Etter at Cassani reiste problemstillingen i fjor ble mekanisk scanning av sykler introdusert av UCI. Det er dog ikke noe som er blitt fulgt opp i særlig stor skala.

Både Riis og Cancellara nektet for all bruk av dette i fjor, hverken Riis eller Contador har kommentert Guimards anklager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere