Gå til sidens hovedinnhold

Nye endringer for Flandern

Ble det slik du ønsket deg denne gangen?

Ramaskrikene var store da arrangøren av Flandern rundt begynte å tukle med produktet foran 2012-sesongen.

På grunn av en konflikt med grunneieren ble Muur van Geraardsbergen og Bosberg fjernet fra løypekartet. Det ble også lagt inn tre avsluttende runder forbi Oude Kwaremont og Paterberg.

Dette har gjort rittet mer forutsigbart, men har også gjort at en rytter som Alexander Kristoff har vært nærmere å vinne rittet enn tidligere. Dette har med å gjøre at det er vanskeligere å holde unna i brudd når det kjøres avsluttende runder mot slutten.

Nye endringer
Nå er dommen kommet foran neste års løyptrasé, og igjen blir det endringer.

Het Laatste Nieuws skriver at Koppenberg dukker opp 44 kilometer unna målbyen Oudenaarde. Det er to mil senere enn under årets ritt.

Det betyr at finalen starter med stigningen av den ikoniske passasjen i neste års Flandern rundt.

Dropper én runde
Arrangøren har også valgt å kutte ned på de avsluttende rundene.

I 2014 blir det kun to passeringer av Oude Kwaremont og Paterberg. Nytt er det også at Taaienberg dukker opp som nummer 14 av totalt 17 hellingen (brosteinsbelagte bakker).

- Den siste runden fra i fjor, kutter vi ut. Det blir bare to runder, fortalte Wim Van Herreweghe til Het Laatste Nieuws.

Hoogberg/Hotond er ute av ruten. Denne bakken lå mellom Kwaremont og Paterberg de siste to årene.

Man kan også legge merke til at Muur van Geraardsbergen er ute for tredje år på rad. Dette altså på grunn av konflikt med grunneieren.

Neste års Flandern rundt sykles den 6. april. Fabian Cancellara vant årets utgave, mens Alexander Kristoff ble nummer fire.

Kommentarer til denne saken