RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Nye Kournikova» til finalen

Sist oppdatert:
17 år gamle Maria Sharapova er kalt den «nye Anna Kournikova», men er mye mer enn det. Torsdag spilte hun seg frem til finalen i Wimbledon.

Den russiske tenåringen slo den amerikanske veteranen Lindsay Davenport etter tre sett.

Davenport tok første sett 6-2, men på 1-3 i andre sett snudde den russiske jenta kampen. Hun tok andre sett med 7-5 i tiebreak, og feide Davenport av banen med 6-1 i avgjørende sett.

Da kampen var over virket det først som om hun ikke forstod hva som hadde skjedd. Så sendte hun slengkyss til tilskuerne.

- Nå begynner jeg å gråte
- Dette er helt utrolig. Jeg aner ikke hvordan det har seg at jeg er i finalen. Dette er galskap, sa Sharapova etter kampen ifølge Reuters.

- Dette er favoritt Grand Slam-turneringen min. Jeg vet ikke hva annet jeg skal si. Nå begynner jeg å gråte, fortsatte hun.

I finalen møter hun Serena Williams som slo Amelie Mauresmo 6-7 (4-7) 7-5 6-4 i en tøff kamp torsdag kveld. Williams og Sharapova har møttes én gang tidligere - i Miami tidligere i år. Da vant Williams 6-4, 6-3.

Nest yngst
Sharapova er tidenes nest yngste Wimbledon-finalist. Martina Hingis er den eneste som har vært yngre. Hun var 16 da hun nådde finalen i 1997.

Hun flyttet fra Sibir til Florida da hun var sju år gammel, og er den første russiske jenta siden 1974 som når Wimbledon-finalen. Anna Kournikova, som Sharapova sammenliknes med, kom i sin tid til semifinalen.

Les mer om Sharapova og se bildespesial her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere