Gå til sidens hovedinnhold

«Nye Kournikova» til finalen

17 år gamle Maria Sharapova er kalt den «nye Anna Kournikova», men er mye mer enn det. Torsdag spilte hun seg frem til finalen i Wimbledon.

Den russiske tenåringen slo den amerikanske veteranen Lindsay Davenport etter tre sett.

Davenport tok første sett 6-2, men på 1-3 i andre sett snudde den russiske jenta kampen. Hun tok andre sett med 7-5 i tiebreak, og feide Davenport av banen med 6-1 i avgjørende sett.

Da kampen var over virket det først som om hun ikke forstod hva som hadde skjedd. Så sendte hun slengkyss til tilskuerne.

- Nå begynner jeg å gråte
- Dette er helt utrolig. Jeg aner ikke hvordan det har seg at jeg er i finalen. Dette er galskap, sa Sharapova etter kampen ifølge Reuters.

- Dette er favoritt Grand Slam-turneringen min. Jeg vet ikke hva annet jeg skal si. Nå begynner jeg å gråte, fortsatte hun.

I finalen møter hun Serena Williams som slo Amelie Mauresmo 6-7 (4-7) 7-5 6-4 i en tøff kamp torsdag kveld. Williams og Sharapova har møttes én gang tidligere - i Miami tidligere i år. Da vant Williams 6-4, 6-3.

Nest yngst
Sharapova er tidenes nest yngste Wimbledon-finalist. Martina Hingis er den eneste som har vært yngre. Hun var 16 da hun nådde finalen i 1997.

Hun flyttet fra Sibir til Florida da hun var sju år gammel, og er den første russiske jenta siden 1974 som når Wimbledon-finalen. Anna Kournikova, som Sharapova sammenliknes med, kom i sin tid til semifinalen.

Les mer om Sharapova og se bildespesial her.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler