RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye LSKs nydelige nykommere

Sist oppdatert:
ÅRÅSEN (TV2 Nettavisen): Mye er sagt om Lillestrøms nyanskaffelser. Søndag viste tre av debutantene at det ikke er tilfeldig. Best av alle: australske Shane Stefanutto (24).

Klikk her for detaljer om kampens utvikling, samt spillerbørs og øvrig kampfakta.

LSK - FFK 2-0: Robert Koren (24, Slovenia), Christoffer Andersson (25, Sverige) og nevnte Stefanutto har alle bidratt til at gjennomsnittsalderen har sunket dramatisk på Åråsen siden forrige sesong.

Samtidig har de bidratt til at Lillestrøm har blitt et helt nytt lag - et bedre lag, og et mer underholdende lag!

Supre Shane Stefanutto- Jeg er meget fornøyd med nykommerne mine i dag, og spesielt gode synes jeg de to backene våre var, sa Arne Erlandsen til TV 2 Nettavisen etter sesongens første seier. Han var i likhet med undertegnede enig i at Shane Stefanutto var banens beste spiller. Den australske venstrebacken, med fortid i blant annet Brisbane Strikers, tok fullstendig luven fra en av Tippeligaens hurtigste spillere, amerikanske Brian West, som aldri kom nærmere enn en halvsjanse tidlig i førsteomgangen.

- Shane (Stefanutto) har både overblikk og hurtighet, og kan tilføre oss mye offensivt, skryter Lillestrøm-sjef Erlandsen.

Venstrebacken som tok over etter Indridi Siggurdsson (og Gunnar Halle), er fornøyd med både kåringen og spillet i dag.

- Mange takk, smiler australieren fornøyd når han får vite at han holdes som banens beste av TV 2 Nettavisen.

- Jeg følte det gikk bra i dag, og da jeg fikk vite at jeg skulle møte en så hurtig spiller som West, ble jeg ekstra tent. Hurtigheten er min største forse, mener Stefanutto, som aldri har kommet lenger enn til sluttspillet i den australske fotballigaen.

Nå mener han at det kan bli andre boller:

- Dette laget har potensial til å vinne ting, hevder australieren.

Dødelig effektiv
En som ikke har holdt seg til boller de siste årene, er Tippeligaens første målscorer i 2004, Arild Sundgot. Han tilbakeviser på det sterkeste ryktene om at han har ført en usunn livsstil frem til denne vinteren, og fremhever heller en totalomlegging av Lillestrøm-treningene som årsaken til egen suksess.

15 mål i treningskampene på forsesongen, og ett mål på én seriekamp. Slikt lukter det toppscorertittel av.

- Mine ambisjoner er ikke så viktige, men selvfølgelig håper jeg å puttet flere enn de åtte jeg satte i fjor. Mer viktig er Lillestrøm, som har all verdens mulighet til å blande seg i medaljestriden.

- Koren best i landet
Også Sundgot skryter av de tre debutantene Lillestrøm hadde mot Fredrikstad, og spesielt fremhever han den slovenske midtbanespilleren Robert Koren.

- Rettvendt er det neppe noen i Norge som matcher ham.

Det har Sundgot helt rett i. Koren har fått mye skryt etter sine mange gode treningskamper, og var ikke rent lite synlig mot Fredrikstad heller.

Imidlertid var landslagsspilleren noe ustabil i sine prestasjoner, og til tross for ekstremt mange ballberøringer, var pasningsvilligheten og avslutningene tidvis så som så. At han skal få kreditert målgivende på Sundgots 1-0-scoring i det tredje minutt, er nærmest som en vits å regne; en dårligere avslutning skal man lete lenge etter i årets Tippeliga!

“Helsleiven” fra drøyt 20 meter endte imidlertid hos Sundgot, som bare kunne takke og bukke.

Fredrikstad-forsvaret sto lamslåtte, lot vinterens måless få snu seg, ta sats, og rolig sette ballen utenfor Steinar Sørlies rekkevidde.

- Et av mine enkleste mål, mente Sundgot.

Stort vanskeligere var det ikke da Lillestrøms arbeidsmaur nummer én, Espen Søgård, som på Christoffer Anderssons avslutning enkelt styrte ballen inn til en komfortabel 2-0-seier.

Ingen bekymring hos FFK
Helt fortjent, uten at Fredrikstad var fullt så svake som de fleste ekspertene vil ha det til.

- Den store forskjellen på oss og Lillestrøm var først og fremst innleggene og kvaliteten foran mål, påpekte FFK-sjef Knut Torbjørn Eggen etter kampen. Først og fremst tenker han nok da på kjempesjansen etter seks minutter, da verken Dag Frode Hornseth eller Markus Ringberg fikk noen heltreff på ballen innenfor Lillestrøms femmeter.

Slikt kan koste dyrt i Tippeligaen, men Eggen understreker at han ikke kan bekymre seg over dette nå. Ei heller over at de neste motstanderne heter Rosenborg, Molde og Vålerenga.

- Terminlista kan vi ikke gjøre noe med, og bekymringene får vi heller ta underveis, understreket den sympatiske Fredrikstad-sjefen, som i stedet gledet seg over at forskjellen mellom dem og Lillestrøm var mye mindre enn man kunne frykte.

At spillerne hans skyldte på dommer Terje Hauge for at resultatet ble som det ble, brydde han seg mindre om. Emille Barons “angrep” på kaptein Tor Trondsen i første omgang, og det faktum at FIFA-dommeren først vinket til seg Robert Koren sju minutter før slutt for å gi landslagsspilleren sitt andre kort for dagen, for deretter å la sloveneren løpe fra forseelsen, gjorde at FFK-svingen med nærmere 3.000 bortesupportere hylte “kjøpt og betalt” til Norges beste pipeblåser.

- Dommeren bruker vi ikke noe tid på, avfeide Eggen den debatten med etter kampen - til tross for at han hadde hatt en voldsom utblåsning i pausen om dommer Hauges innsats.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere