Gå til sidens hovedinnhold

Nye mygger i sør

Til sammen er de Myggen. Kristoffer ”Doffen” Hæstad er terrieren og jordfreseren som leser spillet, snapper og kontrer. Uredd i tacklingene og med kondisjon som ei harebikkje. Fredrik Strømstad er teknikeren som slår de lure stikkerne og dribler folk ut av dåpsattesten.

De to er kanskje hovedgrunnen til Starts suksess for øyeblikket. Åge Hareide brukte store ord om Kristoffer etter Starts 1-0-seier over Molde. Han minner meg om Gennaro Gattuso fra Italia, sa Åge.

De to er kristiansandere. Kristoffer har vært i Start siden han var 16. Fredrik har vært i Start siden han var 4! De fikk tidlig sin ilddåp på førstelaget. Har gått opp og ned med Start, men er voksne nå og klare for spill med de store gutta.

De to indreløperne har vært talentfulle i flere år, fikk tidlig prøve seg i Tippeligaen forrige gang Start var oppe, fikk tillit og rutine i 1. divisjon. De har ikke respekt for noen og er artige å se på.

Under Tom Nordlie har de fått nøkkelroller i Start. Tom har lært de to spilleforståelse og klokskap på banen. Målfarlige er de også. Det viste de i fjor. I vanlig Start-tradisjon skulle de helst score fra innenfor fem-meteren, men nå skyter de også fra distanse - og målene vil komme før vi er ferdige med våren, helt sikkert.

Kristoffer har vært den beste av de to til nå i år. Fredrik har mer på lager. Det er han som er nærmest Myggen i teknikk. Fredrik vokste opp bak mål! Jeg husker han var fast ballgutt når Start trente på 90-tallet. Inspirert av Myggen og Totto lærte han seg triksene der han fløy etter ballene bak mål i det høye gresset ved Starts treningsbane i Marvika (der nye Kristiansand Stadion kommer). Ballen sitter klistra. Som Myggen har Fredrik noen magiske øyeblikk i løpet av hver kamp.

Kristoffer løper og løper. Faren Kai Hæstad var også Start-spiller. Juniornorgesmester fra sin posisjon på høyre back. Hurtig - med samme temperament som sønnen. Kristoffer pådrar seg noen kort når han kaster seg inn i dueller, men uansett så gir han seg ikke. Han er en spiller trenere elsker – for han gjør alltid jobben sin. Og halvparten av kameratens.

Start har vært kjent for å være den klubben som har levert flest spillere til nattklubber i Europa, men ikke disse to! Begge er nøkterne i levesettet og seriøse toppidrettsutøvere under en streng Tom Nordlie.

Søndag står vi foran en klassiker på verneverdige Kristiansand Stadion. Sitteplassene er for lengst utsolgt når Viking kommer på besøk. De to topplagene skal lage et brak av en fotballkamp! Og vær sikker på en ting: Kristoffer og Fredrik vil prøve å gjenopplive makrellfotballen der og da.

Når stimen kommer er de to i første rekke!

Sportslig hilsen

Svein M.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken