*Nettavisen* Sport.

Nye regler kan forandre Premier League

Foto: Pa Photos/Scanpix

Torsdag skal klubbene stemme.

15.11.12 12:14

Torsdag skal Premier League-klubbene stemme over et forslag som kan få store konsekvenser for driften av flere av de største lagene i England.

Reglene, som kan bli tatt i bruk allerede neste sesong, sier at klubbene ikke har lov til å bruke mer penger enn de genererer.

- Klubbene vil ha det
Dersom 14 klubber stemmer for at de nye reglene skal tas i bruk, er Manchester City en av klubbene det kan få store konsekvenser for. Klubben er 197 millioner pund i minus, skriver BBC.

Premier League-klubbene står samlet med et tap på 361 millioner pund i 2010-2011, som er den siste sesongen det finnes komplette finansielle resultater fra.

Wigan-eier Dave Whelan tror det er en god sjanse for at de nødvendige 14 klubbene stemmer for det nye forslaget.

- Jeg tror det er noe klubbene vi ha. Det kan helt klart bli en realitet. Det er ikke noe verre enn å se en klubb som Portsmouth i finansielle problemer - eller Glasgow Rangers, som er en så stor og mektig klubb, sier Whelan ifølge BBC.

KONKURRANSE: Hjelp oss å kåre årets lag i Tippeligaen - bli med i trekningen om et kamera til verdi av 2500 kroner.

Enorme utgifter
Neste sesong introduserer Uefa sine egne financial fair play-regler. Dersom klubbene ikke retter seg etter kravene som blir stilt, kan det føre til utestengelse fra Champions League eller Europa League.

Whelan mener at også Premier League-klubbene bør straffes hardt for overtramp dersom det nye regelverket blir tatt i bruk.

- Det må være slik at dersom du går med på dette, må du følge reglene. Bryter du de, rykker du ned eller blir fratrukket 10, 15, eller 20 poeng, sier Whelan.

Neste sesong vil en ny TV-avtale verdt tre milliarder pund tre i kraft. Styreformennene vil helst unngå at alt går med til spillerlønninger.

I 2010-2011 brukte Premier League-klubbene nesten 1,6 milliarder pund på spillerlønninger - nesten 70 prosent av inntektene.

Manchester City brukte 114 prosent av inntektene på lønninger, Aston Villa brukte 103 prosent, mens Chelsea brukte 84 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.