RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Nye ryttere og nye ritt

Sist oppdatert:
Gino van Oudenhove har store planer for neste sesong.

Tirsdag har så langt bydd på to nye Joker Bianchi-signeringer. Reidar Borgersen og Mats Lohne, nå er det klart at det er enda fler nye ansikter i laget neste sesong.

- Vi har signert Christer Jensen og Adrian Gjølberg, uttaler Gino van Oudenhove til procycling.no.

- Det er det?

- Foreløpig. Vi er ikke helt i mål, men det ser jo veldig bra ut.

Gjølberg kommer fra Plussbank Cervélo, mens Jensen kommer fra Ringeriks-Kraft.

- Gjølberg og Jensen har vist at de er på toppnivå i Norge så de er klare for å ta steget videre. Lohne og Borgersen har hverr sin spisskompetanse som de kan bygge videre på. Dette kan hjelpe oss som lag og dem veldig mye. Jeg har veldig tro på Lohne som spurter og Borgersen som temporytter. Det er alltid godt for et lag å ha ryttere med sånne spisskompetanser, mener van Oudenhove.

Utvidet program
- Det betyr at vi har mange ryttere. Det er noe vi har gjort bevisst fordi vi har bestemt oss for å utvide programmet litt.

van Oudenhove forteller at han ikke vil kalle det et dobbelt program. De vil utvide det eksisterende utenlandsprogrammet, de skal også begynne å kjøre norgescup.

- Dette vil åpne en hel del muligheter for alle rytterne vi har på laget.

- Vi vil ikke at rittene skal overlappe hverandre for vi skal ikke ha noe første- og andrelag. Vi skal balansere programmet såpass at vi kan skifte ut ryttere. Da kan vi satse på løp som passer rytterne som er i form.

- Men dere får inn ryttere som har betraktelig mindre rutine og erfaring enn de rytterne dere har i laget?

- Men de vil allikevel få sin sjanse. Men vi må ha i bakhodet at det kanskje ikke blir så mange, derfor må de ha et balansert program så de får kjøre ritt som matcher deres kvaliteter og hvor de står. Det blir tilpasset hver enkelt. For eksempel kommer Borgersen til å spisse formen til temporittene, da kan han kjøre et etapperitt i utlandet som hjelperytter, men samtidig som trening, forteller van Oudenhove til procycling.no.

Gjølberg vil ta steget
Adrian Gjølberg har kjørt en kjempesesong for Plussbank Cervélo og ser frem til overgangen til Joker Bianchi.

- Jeg ser på dette som et naturlig steg videre og håper jeg kan heve meg ytterligere i Joker. Nå gleder jeg meg til å kjøre for Joker og få mer internasjonal matching, forteller Tønsberg-gutten til procycling.no.

Gjølberg har kjørt litt i utlandet med Plussbank inneværende sesong, men innser at det blir noe annet å kjøre slike ritt hver måned.

- Jeg har smakt litt på nivået, men det blir noe annet når det blir slike ritt man kjører normalt. Må prøve å ta nivået og holde meg stabil, før du vet ordet av det sitter du i et brudd som går inn og da kan alt skje.

Tredjemann i årets norgescup håper det å få nye lagkompiser vil gå bra.

- Jeg håper selvfølgelig at jeg glir inn i gjengen. Jeg kjenner jo mange av de fra før. Jeg er veldig god kamerat med Bugge og trener med han stort sett hver dag.

- Finne løp som passer han
Gino van Oudenhove mener en rytter som Vegard Robinson Bugge kan ta steg neste år og vil finne løp som passer hans kvaliteter.

- Han har kjørt ett år for oss nå og er klar for litt tyngre løp. Vi kommer til å finne løp som passer bra for han og hvor vi kan satse på han, sier van Oudenhove om Robinson Bugge.

Snittalderen i Joker er lav. Mange av rytterne har så vidt fylt 20 år og Oudenhove tror de vil fortsette og forbedre seg.

- De blir sterkere og sterkere, de er fortsatt unggutter.

Norge skal være en god arena
- Vi vil at Norge skal være en god arena for å bli bedre. Vi kommer ikke til å ha et rent norgescup-lag, men de rytterne det passer best for på de aktuelle tidspunktene kommer til å kjøre. Det kan godt hende at en Remme eller en Vold dukker opp i et norgescup-løp hvis de skal kjøre etapperitt etterpå, forklarer Gino.

Sparebanken Vest og Plussbank Cervélo har vært meget synlige i årets norgescup. At Joker Bianchi også vil kjøre norgescup er meget bra for norsk sykling og vil være med å heve nivået ytterligere.

- Løpene i Norge er uhyre viktig, vi skal prøve som før å vinne så mye som mulig.

Ringerike Grand Prix og norgesmesterskapet vil fortsatt være blant de aller viktigste løpene for Joker Bianchi. Oudenhove uttrykker også et ønske om å vinne i norgescupen.

- Vi gjør det både for å bidra til nivået og for oss selv. Vi vil jo være best i Norge så da må vi vinne her også.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere