RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

«Nye Sanremo» frister Gilbert og Froome

Sist oppdatert:
Den nye Pompeiana-bakken gir spurterne dårlige vinnersjanser.

Som årets første monument er Milano-Sanremo alltid en spesiell affære. Med flere løypeendringer i 2014 blir den italienske klassikeren imidlertid ekstra interessant.

Borte er klatringen til Le Manie, hvor blant andre Mark Cavendish ble frakjørt i 2012. Mer vesentlig er nok inkorporeringen av Pompeiana-bakken, mellom Cipressa og Poggio, 20.7 kilometer før målgang i Sanremo.

Allerede i 2003 ble det forslått å tegne inn Pompeiana på løypekartet i Milano-Sanremo. Men superspurter Mario Cipollini hadde nettopp blitt verdensmester i Zolder og hadde også tidligere vunnet i finalen som endte på Via Roma. Av respekt for mesteren Cipollini ble endringen forkastet.

Den 3.5 kilometer lange bakken har to krappe svinger og partier på 14 prosent stigning. En kort, men tidvis bratt klatring som betyr dårlig nytt for spurterne.

Gilbert i ekstase
Pompeiana er imidlertid gode nyheter for Philippe Gilbert (BMC), som overfor Gazzetta dello Sport bekrefter sin entusiasme for den nye finalen.

– Jeg er veldig glad for at finalen blir annerledes. Du vet hvor mye jeg elsker dette rittet, som jeg har forsøkt å vinne flere ganger. I 2014 blir mine sjanser enda bedre, sier Gilbert til den italienske sportsavisen.

Les også: Stake Laengen får ny sjef

To ganger tidligere har Gilbert vært på pallen i «La classica di Primavera». Den tidligere vinner av Liège-Bastogne-Liège og Giro Lombardia har imidlertid aldri gått helt til topps i Sanremo, som ser ut til å bli hans store mål neste vår.

31 år gamle Gilbert får etter alt å dømme en endret sesongplan. Allan Peiper, BMC-lagets australske prestasjonsdirektør, har blant annet antydet at Gilbert kan stå over Flandern rundt, hvor belgieren tidligere har vært på pallen, men som nå virker å være for krevende.

Kanskje kommer Tour-kongen?
Den ferske løypeendringen i Milano-Sanremo har også vekket interesse hos en mer usannsynlig vinnerkandidat.

Etter et fantastisk år i 2013 har ikke Chris Froome tenkt å gjøre store endringer ved sesongplanen i 2014. Men Pompeiana-bakken kan være et gunstig sted å teste beina tidlig i sesongen medgir Tour de France-vinneren, som har latt seg friste av den nye finalen i Sanremo.

– Som i 2013 starter jeg i Tour of Oman. Etter det er det mulig jeg drar til Sanremo. De har lagt til en ekstra bakke på slutten og den kan være en god test for beina, sier 28-åringen til Gazzetta dello Sport.

Milano-Sanremo sykles 23. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere