RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye storritt for norsk sykkelkanon

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Mads Kaggestad skryter av Vegard Stake Laengen før nye storritt.

Asker-gutten Vegard Stake Laengen har hatt en imponerende innledning på proffkarrieren. Foreløpig har det ikke blitt noen triumfer, men 23-åringen har imponert med en rekke brudd.

Senest markerte han seg ved å gå i brudd i verdens lengste endagsritt for profesjonelle, Milano-San Remo.

Nå er Team Type 1-rytteren klar for nye utfordringer på ypperste nivå.

- Ja, jeg skal kjøre La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège, avslører Stake Laengen til procycling.no.

Begge rittene er en del av WorldTouren. Sistnevnte ritt er sågar et av fem monumenter i sykkelsporten. De fire andre er Milano-San Remo, Flandern rundt, Paris-Roubaix og Il Lombardia.

- Dette blir hardere enn vanlig
Førstkommende søndag begynner de såkalte Ardenner-klassikerne i Nederland og Belgia. Amstel Gold Race er første ritt ut, der er ikke Team Type 1 invitert. Deretter går det slag i slag med La Flèche Wallonne onsdag og Liège-Bastogne-Liège neste søndag.

Unggutten gleder seg stort til de kommende utfordringene.

- Dette blir bra og spennende, selv om rittene er en del hardere enn det jeg har møtt til nå. Vi får se hvordan det blir, vi er et mindre lag som skal kjøre et offensivt løp. Jeg tror vel ikke at jeg er helt der at jeg kjemper i finalen, forteller han.

Hjemme i Asker
Tirsdag kom han hjem til Asker, etter å ha trent og bodd i Italienske Lucca i vinter, før ferden går til Frankrike fredag. Oppladningen til Ardennene blir to franske endagsløp. Lørdag sykles Tro-Bro Leon, mens Tour de Finestre står på menyen søndag.

I Ardennene blir en av konkurrentene Sky-rytter Lars Petter Nordhaug. De to syklet mot hverandre nylig i Criterium International og Stake Laengen lot seg imponere av sin tidligere lagkamerat i Joker Merida.

- Jeg vet at han er sterk og det er gøy at han har tatt store steg. Jeg tror han kan kjempe helt opp mot toppen. Det er imponerende det han har vist, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skryt fra Kaggestad
En som har gledet seg stort over prestasjonene til Stake Laengen denne sesongen, er TV2s sykkelekspert Mads Kaggestad. Den tidligere proffrytteren ble glad da procycling.no overbrakte han nyheten om rittplanen til den unge nordmannen.

- Dette synes jeg er hyggelig. Han har kjørt veldig bra i år og viste seg flott fram i Milano-San Remo. Det virker som han blir trigget av å kjøre store løp mot de store gutta, forteller Kaggestad til procycling.no.

Kaggestad vet like godt som Stake Laengen at Team Type 1 er et lite lag. Brudd er derfor veien å gå.

- Vegard er ikke helt der at han kan kjempe med de beste mann mot mann. Derfor viser han god dømmekraft med å gå i brudd. Han har vist denne sesongen at han har nese for dette. Jeg håper han fortsetter å vise seg fram ved å gå i brudd eller markere seg ved å fullføre rittene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere