RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye superhopp fra Jacobsen

Foto: ANDREAS GEBERT (EPA)
Sist oppdatert:
Best i verden søndag.

Han vant i Oberstdorf forrige helg. Han ble kun slått av Gregor Schlierenzauer lørdag, men søndag var Anders Jacobsen best i verden igjen. Schlierenzauer sto over lagkonkurransen i Willingen, og i hans fravær var nordmannen suveren.

Han var best av alle i 1. omgang med et hopp på 141 meter, men var enda bedre i 2. omgang. Da landet han på hele 145 meter.

Det norske hoppesset fremstår ikke nå kun som en medaljekandidat. Han må rett og slett betraktes som en gullkandidat i OL. I alle fall i stor bakke.

Tom Hilde og Johan Remen Evensen leverte også bra søndag, men Bjørn Einar Romøren klarte kun 130 meter som sistemann i konkurransen. Dermed mistet Norge, som ledet helt frem til Romørens sistehopp, seieren. I stedet ble Norge nummer to, slått av Tyskland med 5,9 poeng.

Hilde hoppet for øvrig 133 og 138 meter, Remen Evensen landet på 131 og 133, mens Romøren fløy 132 og 130 meter. Jacobsen var, som skrevet, best i sin gruppe, Hilde og Remen Evensen var blant de tre beste i sin gruppe, mens Romøren kun endte på henholdsvis sjette og sjuendeplass i sin gruppe i lagkonkurransen.

Et b-preget Østerrike ble nummer tre.

Her er de offisielle resultatene. (ekstern lenke)

PS. Hoppernes OL starter neste lørdag med hopping i liten bakke. Lørdag om 13 dager er det hopping i stor bakke, mens laghoppingen i Vancouver går av stabelen 22. februar.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere