RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye tabber senket Norge

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Både keeper- og forsvarstabber da Polen utklasset de norske guttene.

POLEN - NORGE 3-0:

34 år gamle Kenneth Høie fikk sin landslagsdebut på lørdag, da Norges herrelandslag møtte Polen til kamp på Al Zayed stadion i De Forente Arabiske Emirater.

Men debuten for Djurgården-keeperen, som har imponert stort mellom stengene for den svenske klubben den siste sesongen, kunne definitivt endt bedre.

Klønete
Midtveis i første omgang spilte Polen seg gjennom på venstrekanten, og Karol Linetty fikk slått inn foran mål. I en situasjon som minnet veldig om måten Moldova scoret mot våre menn på tirsdag denne uken, da Norge til slutt vant 2-1, fikk Lukasz Teodorczyk avsluttet fra kort hold, men Høie vartet opp med en kjemperedning.

De norske guttene så ut til å ha ryddet ballen unna, men da Polen vant tilbake ballen ute på kanten, og spilte den inn i midten til Tomasz Brzyski, klønet Høie til det gode inntrykket som han nettopp hadde gitt.

Brzyski sendte avgårde en regelrett lompe fra langt hold, men den norske sisteskansen, som bare skulle holde ballen, klønet den forbi seg selv og inn i det tomme buret.

Dermed blandet Høie seg inn i rekken av norske keepere som har levert keepertabber med flagget på brystet, og som har ført til en mangel på et klart førstevalg mellom stengene - en posisjon som Rune Jarstein har vært nærmest, og som Hertha Berlin-keeperen antakelig vil inneha også når alvoret starter for det norske landslaget med EM-kvalifiseringen i september.

Høies opptreden var symptomatisk for det norske laget den første omgangen i Abu Dhabi: det var nemlig en sørgelig affære, sett med norske øyne.

Sett bort ifra Erik Huseklepps soloraid i de første sekundene av kampen, der han driblet seg fram til en avslutning som gikk ufarlig over dødlinjen til side for målet, var det pent lite det B-pregede laget fikk til på den folketomme arenaen som tar 42.000 tilskuere.

Skrekkelig forsvarsspill
Men om de første 45 minuttene var skrekkelige, ble det langt ifra bedre i den andre halvdelen av matchen.

Kenneth Høie gikk ut, sammen med Ola Kamara og Harmeet Singh, og inn kom Sten Grytebust, Mushaga Bakenga og Yann-Erik de Lanlay.

Det hjalp lite.

Kun to minutter var spilt da Norges forsvarslinje ikke hang sammen i det hele tatt. Jakub Wawrzyniak rundlurte Singh på venstrekanten, og inne foran mål fikk Michal Kucharczyk stå helt alene og pirke ballen inn bak Grytebust.

Så, mindre enn ti minutter senere, leverte Espen Ruud en panisk klarering rett i beina på Karol Linetty, som fra 16 meter bredsidet ballen inn til 3-0.

Uforståelig rødt kort
Først da våknet Norge, og på to minutter fikk Mushaga Bakenga to muligheter til å redusere, etter forarbeid av Morten Gamst Pedersen ved begge anledninger, uten å lykkes.

Etter en drøy times spill fikk spissen Lukasz Teodorczyk direkte rødt kort for en takling på Gamst Pedersen, uten at så mange andre enn dagens bahrainske dommer Rami Al-Kaabi helt forsto hvorfor. Men selv om det norske laget, anført av en god Mushaga Bakenga, kom bedre med i spillet, klarte de aldri å utnytte overtallet på banen.

Det betyr at Norges svake landslagsstatistikk fortsetter, og Per-Mathias Høgmo har fortsatt mye å ta tak i før EM-kvalifiseringen starter i september.

Under Høgmo har Norge nå fire tap, én uavgjort og én seier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere