Gå til sidens hovedinnhold

Nye tårer for Gull-Astrid

Da kroppen endelig begynte å spille på lag, gikk Astrid Uhrenholdt Jacobsen i bakken.

ASIAGO (Nettavisen): Jacobsen kom til Tour de Ski som verdenscupleder, og med karrierens første verdenscupseier friskt i minne. Marit Bjørgen utropte henne som på forhånd som den kanskje aller største favoritten.

Men det har buttet for 20 åringen. Hun har ikke vært i dårlig form, men ikke klart å ta ut sitt beste.

Etter sprinten i Praha 30. desember tok Gull-Astrid til tårene av fortvilelse. På sin egen hjemmeside innrømmet hun at hvert renn var et slit.

Endelig sprut
Men Jacobsen valgte å fullføre Tour de Ski. Og fredag så det ut til at hun skulle få lønn for strevet. For i sprintfinalen i Asiago hadde hun et godt grep på begivenhetene. Helt til det gikk galt på den siste runden.

Jacobsen ble hektet, gikk på snørra og var sjanseløs. Ikke så rart da at tårene trillet igjen da Heming-jenta tuslet i mål til sjetteplass.

Men ikke lenge etterpå klarte hun å se mer positivt på tilværelsen.

- Endelig har jeg litt sprut igjen. Jeg må være fornøyd med det, fastslår Astrid.

Hjem før Canada
Nå har hun forhåpninger om å kunne yppe seg på lørdagens klassiske 10-kilometer i Val di Fiemme. Kanskje kan hun kjempe om seier i fellesstarten, og klatre opp fra en foreløpig sjuendeplass i Tour de Ski sammenlagt .

Det kan vise seg å være løftet Astrid Uhrenholdt Jacobsen trenger for å få en opptur i siste del av skisesongen. Etter Tour de Ski fortsetter verdenscupen i Canada. Dit skal Astrid.

- Men i motsetning til en del av de andre, skal jeg hjemom en tur først. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg begynner å glede meg til å komme hjem.

Med sjetteplass var Astrid Uhrenholdt Jacobsen beste norske jente i fredagens sprint. Marit Bjørgen ble nummer 21, mens Therese Johaug (19) overraskende også tok seg videre fra prologen.

Johaug satt fast
I kvartfinalen fikk imidlertid Johaug en katastrofal start, da hun satt fast i startpinnen.

- Jeg har jo aldri vært i noen sprintfinale før, og visste ikke at man ikke skulle ha stavene på innsiden av startpinnen. I alle andre renn skal de jo være utenfor. Da starten gikk, hektet staven seg fast, forklarer Johaug, som likevel smilte for 29. plassen.

Forseringen i den ene bakken viste nemlig at bakkeklatrerformen er inne før den avsluttende monsterbakken.

- Jeg er nok den eneste her som gleder meg til å gå den, fastslår Therese Johaug.

Les alt om Tour de Ski i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene