Gå til sidens hovedinnhold

Nye tårer for Ronaldo

Stang ut for Portugal - stang inn for Spania.

EM - SEMIFINALE
SPANIA - PORTUGAL 0-0 (4-2 e.str.):

Det som skulle være en festkveld mellom to av Europas aller beste fotballag, ble et lite antiklimaks da Spania og Portugal møttes til EM-semifinale onsdag.

I en sjansefattig kamp, som endte 0-0 og gikk til ekstraomganger, var det Andres Iniesta som fikk kampens største mulighet da han fikk avslutte fra seks meters hold i den første ekstraomgangen. Skuddet ble imidlertid mesterlig reddet av Rui Patricio og dermed måtte kampen avgjøres på straffespark.

Både Xabi Alonso og Joao Moutinho bommet på sine straffespark. Bruno Alves banket sin straffe i tverrliggeren og dermed fikk Cesc Fàbregas muligheten til å avgjøre.

Barcelona-spilleren satte sin straffe i stolpen og inn og dermed kunne Spania juble for finaleplass.

Sergio Ramos, som kopierte Andrea Pirlo ved å chippe ballen midt i mål på sitt straffespark, var strålende fornøyd etter seieren mot Portugal.

- Jeg har så mange følelser etter en så lang sesong. Vi fortjente dette. Vi er selvfølgelig veldig glade. Individene er ikke like viktig som laget, og jeg er veldig stolt av å være spansk og spille for et slikt lag, sier Ramos ifølge Uefa.com.

Høyt portugisisk press
Portugal overrasket mange i starten av kampen ved å gå ut med et høyt press og gjorde det de kunne for å ødelegge spanjolenes ballbesittende spillestil.

Det førte til uvanlig mange balltap på egen halvdel for Spania, som likevel produserte de første store sjansene i kampen. Alvaro Arbeloa var nær ved å sende Spania i en tidlig ledelse da han bredsidet like over fra seksten meter.

Andres Iniesta fikk en ny mulighet da halvtimen var spilt, men Barcelona-stjernens forsøk på å skru ballen i det borterste krysset, strøk tverrliggeren bak Rui Patrício.

Nesten for Ronaldo
Så langt i mesterskapet er det Cristiano Ronaldo som har løsnet flest skudd i mesterskapet, faktisk flere enn hele Englands lag til sammen. Real Madrid-stjernen var heller ikke skuddredd i møte med klubbkollega Iker Casillas, men hans fine forsøk fra 18 meter havnet på feil side av stolpen.

Da ingen lyktes med å overliste motstandernes keeper i den første omgangen, gikk lagene til pause med 0-0 etter at Portugal hadde levert en taktisk klok første halvdel av kampen.

Også ballbesittelsen var jevnere enn mange eksperter hadde spådd på forhånd, med 56-44 i favør Spania. Spørsmålet var om Portugal hadde ork til å fortsette det høye presset i andre omgang.

Sjansefattig
Portugal startet den andre omgangen med det samme høye presset og de gangene ballen ble slått langt opp mot Negredo, ble Sevilla-spissen kontant stoppet av Portugals stoppere.

Ti minutter ut i den andre omgangen fant Vincente del Bosque ut at avgjørelsen med å bruke Negredo på topp var mislykket og tok ham av banen til fordel for Cesc Fàbregas.

Mange klødde seg i hodet da Vincente del Bosque noen minutter senere tok David Silva av banen og satte inn Jesus Navas - en spiller som er best da han kan komme til dødlinja og slå innlegg. Uten en spiss på banen er det nemlig få å slå innlegg til.

Oppgjøret mellom lagene fra den i iberiske halvøy lignet mer og mer på en kamp der det første målet ville avgjøre og at det måtte noe helt spesielt til for å sprekke nullen.

Da Portugal endelig klarte å ta Spania på en skikkelig kontring, feilet Ronaldo i avslutningsøyeblikket. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.

Gigantsjanse for Iniesta
Etter 13 minutter av den første ekstraomgangen ble publikum vitne til kampens første hundreprosentsjanse. Andres Iniesta forsøk fra kort hold ble imidlertid mesterlig reddet av Rui Patrício.

Sergio Ramos fulgte opp med et glitrende frispark fra 20 meter som snek seg like over tverrliggeren.

Spania virket friskest i den andre ekstraomgangen, men maktet ikke å få ballen i nettet bak Rui Patricio. Dermed endte det med straffesparkkonkurranse.

Den ble avgjort av Cesc Fàbregas og dermed er Spania klar for finale.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken