RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Nye United» med sjokkseier

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
United-fansens protestlag er kun én kamp unna et møte med Manchester United.

ROCHDALE - FC UNITED OF MANCHESTER 2-3:

Da Malcolm Glazer og hans familie kjøpte Manchester United i 2005, skjedde ikke oppkjøpet uten bråk. De amerikanske eierne var uønsket blant fansen, og store protester ble gjennomført.

Men da Glazerne endelig sikret eierskapet av klubben stilnet protestene noe, foruten en gruppering blant supporterne, som brøt ut og stiftet Football Club United of Manchester.

Etter å ha gått stille i gangene siden oppstarten, er høsten 2010 i ferd med å utvikle seg til et eventyr FC United. Fredag kveld tok de seg nemlig sensasjonelt videre i FA-cupen og er nå bare én seier unna et møte med nettopp Manchester United.

93 plasser skiller
For klubben startet på nivå ti i det engelske ligasystemet, såkalt non-league, men har etter hvert spilt seg opp til nivå syv. Det er imidlertid fortsatt et stykke opp til Rochdale i League One, nivå tre i England.

Faktisk er det hele 93 plasser i ligasystemet som skilte de to lagene.

Det satte likevel ingen stopper for en historisk aften for den ferske klubben. FC United kvalifiserte seg nemlig for første gang til FA-cupens første runde i år, og mot Rochdale fortsatte de oppturen.

FC United sjokkerte nemlig hjemmelaget da de tok ledelsen tre minutter før pause. Nicky Platt sørget for målet.

Rett etter hvilen fikk Rochdale nok en kalddusj. Da var det FC Uniteds Jake Cottrell som doblet ledelsen med et langskudd.

Avgjorde til slutt
Rochdale så ut til å være på vei mot et sjokkerende tap mot et lag fra avgrunnen i det engelske ligasystemet.

Men så våknet hjemmelaget. To headinger, av henholdsvis Anthony Elding og Craig Dawson sørget for balanse i regnskapet, og da trodde nok de aller fleste at Rochdale skulle ta seg greit videre.

FC United var imidlertid ikke interessert i å gi seg så lett. Klubben skulle nemlig slå tilbake. Mike Norton vant ballen fra Rochdale-keeper Josh Lillis og trillet ballen i det åpne målet.

Det sørget for enorme jubelscener for den unge klubben og dens supporterskare. Nå er de nemlig klare for andre runde i FA-cupen, og med seier der kan Manchester United fort bli neste hinder. Toppklubbene kommer nemlig ikke inn i turneringen før den tredje runden.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere