*Nettavisen* Sport.

Nye VIF-alternativer i Bjørvika

VIF-stadion, Vålerenga. Foto: (Bad-architects.OSL/Vifstadion.no)

Vålerenga har nå kommet med to helt nye alternativer til arena i Oslo sentrum.

19.12.05 17:09

Forrige uke offentliggjorde TV 2 Nettavisen at Oslo kommune endelig ville jobbe sammen med Vålerenga for å finne et sted hvor klubben kan bygge sin nye storstue.

Mandag møttes partene.

To nye alternativer
Det viktigste: To nye alternativer i Bjørvika ble lansert , Vippetangen og Revierhavna. Revierhavna er der danskebåtene går i Bjørvika. Vippetangen er kornsiloen ytterst samme sted.

- Det var et veldig positivt møte, sier byråd for byutvikling, Grete Horntvedt, til TV 2 Nettavisen.

Kjetil Siem, som fortsatt vil jobbe med saken for Vålerenga, var ikke mindre optimistisk.

- Nå har vi til sammen fire teoretiske muligheter i Bjørvika. At det skal gå an å lande på en av dem til slutt, både politisk og økonomisk, det er jeg overbevist om, sier Siem til TV 2 Nettavisen.

Ensjø i bakevja
Administrerende direktør i Entra Eiendom, Erik Løfsnes, mener at de fire alternativene egentlig betyr at man kan sette en strek over Ensjø-alternativet.

- Det alternativer er i hvert fall i andre rekke, mens de andre fire, i det utvidede Bjørvika-området, er i første, sier han.

Entra vil nå utrede mulighetene for å få til en arena på Vippetangen og i Revierhavna. De vil samtidig se om det er forbedringsmuligheter ved Sørenga-alternativet (som ikke har politisk flertall foreløpig). Oslo kommune skal vurdere om det er teknisk mulig å få til en arena på sporene over Oslo S.

Håpet er at man står igjen med et endelig alternativ - som er gjennomførbart - i løpet av våren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag