MANCHESTER UNITED - BRENTFORD 3-0:

Juan Mata kommer etter alle solemerker til å forlate Manchester United når kontrakten hans med klubben går ut etter den inneværende sesongen.

Mandag fikk han imidlertid sin første ligastart for sesongen da han var i førstelleveren til Ralf Rangnick til møtet med Brentford i Premier League på Old Trafford.

Keane hisset seg opp

Mata leverte en meget solid kamp og etter første omgang var han et hett tema i sosiale medier. Mange mente at den 34 år gamle spanjolen var én av banenes beste spillere og at han ga hjemmelaget en helt ny dimensjon med sitt spill.

- Det er litt sent for United å innse nå at Mata faktisk er veldig god når han spiller i 10-errollen, skrev Manchester Evening News-journalist Rich Fay på Twitter.

Det ble også spekulert i at Mata fikk sjansen fordi det trolig var hans siste sjanse til å spille på Old Trafford som Manchester United-spiller. Tidligere klubbkaptein Roy Keane, var imidlertid ikke spesielt glad for at spanjolen fikk en «symbolsk» kamp.

LES OGSÅ: Marco Silva ble latterliggjort etter fiasko i Everton. Nå vekker laget hans oppsikt

Da nyheten om at Mata skulle spille ble kjent, sa Keane følgende:

- Det sier litt om tankegangen i denne klubben. De gir spillere sjansen på helt feil grunnlag, sa iren i Sky Sports-studio før kampstart i Manchester.

Til tross for Keanes vurdering, viste 34-åringen altså at det var et godt valg av manager Rangnick å gi ham sjansen i mandagens kamp.

Tidlig ledelse

United trengte tre poeng fra møtet med Brentford for å fortsatt ha sjansen til å kvalifisere seg til Champions League neste sesong og det åpnet svært lovende da Bruno Fernandes ga vertene ledelsen etter ni minutter med sitt 50. mål for klubben.

Svenske Anthony Elanga fikk ballen bak forsvaret til Brentford og rakk akkurat å få slått inn foran mål. Inne foran kassa hadde portugiseren løpt seg fri og hadde dermed få problemer med å sette ballen i nettmaskene bak keeper David Raya.

LES OGSÅ: Russiske lag utestenges fra Uefa-turneringer den kommende sesongen

Brentford var nær utligning da Christian Eriksen fant hodet til spissen Ivan Toney i det 22. minutt, men ballen snek seg like til side for målet til David De Gea.

United hadde de største sjansene i løpet av de første 45 minuttene og nevnte Juan Mata kom til en brukbart skudd etter 33 minutter. Det var hardt, men like utenfor.

Rett før pause trodde Cristiano Ronaldo han hadde doblet ledelsen etter et strålende framspill fra nettopp Mata. Var grep imidlertid inn og konkluderte med offside.

Dermed hadde United kun ett mål å gå på etter den første omgangen.

Ronaldo-straffe

Etter pause fikk først Bruno Fernandes en god mulighet til å doble ledelsen. Alene med keeper satte han ballen utenfor. Like etter fikk Toney en ny, god mulighet. Han avsluttet fra litt skrått hold inne i boksen og De Gea reddet med foten.

Så fikk United straffe da Cristiano Ronaldo ble løpt ned av Rico Henry inne i boksen. Portugiseren tok selv straffen og hamret ballen sikkert i mål fra elleve meter.

LES OGSÅ: Saltnes reagerer på det som skjedde under cupfinalen: - Jeg blir lei meg

Uniteds tredje scoring kom etter 72 minutter da midtstopper Raphael Varane var frampå etter en corner og styrte ballen i mål via en motspiller.

Like etter scoringen ble Mata tatt av banen og erstattet med Phil Jones. Spanjolen fikk stående applaus av de fremmøtte da han tuslet av gressmatta.

Flere scoringer ble det ikke på Old Trafford mandag og dermed lever fortsatt håpet om en plass i Champions League neste sesong for hjemmelaget.

Men til tross for seieren henger Uniteds håp i en tynn tråd. Laget har nå spilt 36 kamper og står bokført med 58 poeng. Arsenal og Tottenham som ligger foran United på tabellen har henholdsvis 63 og 61 poeng og har spilt 34 kamper.