*Nettavisen* Sport.

Nyhetene Liverpool-fansen har ventet på

Foto: Andrew Yates/AFP

Tom Hicks og George Gillett har tatt på seg spanderbuksene for å sikre Steven Gerrards fremtid.

22.03.09 14:12

Det er ikke til å legge skjul på at Tom Hicks og George Gillett ikke akkurat har vært de mest populære skikkelsene i Liverpool. Men nå tar amerikanerne grep for å forsones med fansen.

Kort sagt åpner de lommeboka og gir så det monner.

Etter å ha sikret at Rafael Benitez forlenget kontrakten sin, gjør nå eierne sitt for at også kaptein Steven Gerrard blir på Anfield ut karrieren. For å være sikre på det, blar de opp 30 millioner pund, skriver News of the World.

- Veldig flatterende
I praksis betyr det at Gerrard tilbys en ukelønn på 140.000 pund for de to årene som gjenstår av kontrakten hans, i tillegg til at kontrakten forlenges til 2013.

Ikke det at noen egentlig tror at Gerrard noensinne vil forlate Liverpool, til tross fra stor interesse fra flere europeiske toppklubber. Mannen, som av selveste Zinedine Zidane er blitt kalt verdens beste spiller, har aldri virket å ville forlate Anfield, og gir til og med Liverpool æren for at han selv får så mye skryt.

- Å bli kalt den beste spilleren i verden er veldig flatterende, spesielt med tanke på den spillerkvaliteten som finnes i dag, og ikke minst med tanke på noen av dem som har sagt det om meg, er legender, sier Gerrard til News of the World.

- Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, men hvis folk sier sånt om deg, så reflekterer det kvaliteten på laget. Du kan bare fremstå som en god spiller hvis du har gode spillere rundt deg.

- Villig til å ofre hver eneste medalje
Langt viktigere enn å bli hausset opp som verdens beste spiller, hevder Gerrard det er å vinne Premier League.

- Det er flott å få så mye respekt, men det mest tilfredsstillende vil alltid være å vinne pokaler. Dersom vi vinner tittelen i år, vil det være på linje med det vi presterte i Istanbul som noe av det største vi har gjort i klubbens historie. Ingen av oss vil gi opp og vi tror på at vi kan klare det.

- Jeg har sagt at jeg er villig til å bytte hver eneste medalje jeg har mulighet til å vinne resten av karrieren mot ligatittelen, og det mener jeg.

Lørdag fikk Gerrard og Liverpool god hjelp i jakten på tittelen, da både Manchester United og Chelsea snublet. Dermed kan laget knappe innpå tre poeng hvis de vinner over Aston Villa søndag.

240 millioner pund
Også Hicks og Gillett tilbyr nå foreløpig god hjelp for å sikre fremtidig suksess. I tillegg til at Gerrard skal holdes i Liverpool med en superdeal, er avtalen at amerikanerne totalt skal spytte inn svimlende 240 millioner pund over de neste fire årene.

Pengene skal brukes til å sikre nye avtaler med Gerrard, Fernando Torres, Jamie Carragher, Dirk Kuyt og Daniel Agger til sommeren, noe som vil koste mer enn 120 millioner pund over de fire neste årene. Også Benitez' assistent, Mauricio Pellegrino, tilbys ny kontrakt.

I tillegg har Benitez fått en garanti om minimum 20 millioner pund å shoppe for hver sommer.

En radikal endring av klubbens struktur er også aktuelt. Tanken er at et eget styre skal kunne drive Liverpool i eiernes fravær.

Og apropos eierne, fremdeles er ingenting endelig avklart med hensyn til Liverpools fremtid på det området. Fortsatt drøftes en mulig overtakelse av klubben med potensielle investorer. Slik det ser ut nå, kan det virke som det mest sannsynlige scenariet blir at Hicks fortsetter som eier, med en annen partner enn Gillett.

PS! Liverpool ble rammet av en tragedie denne helgen. Klubbens sekretær, Bryce Morrison, som var til stede under fredagens mesterligatrekning, døde brått på vei tilbake til Merseyside. Derfor vil det være ett minutts stillhet før søndagens kamp mot Aston Villa, og spillerne vil spille med sørgebind.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.