RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nykänen - en glad fengselsfugl

Sist oppdatert:
Matti Nykänen stråler over sin nye tilværelse som fengselsfugl. Han har ikke vært edru så lenge i strekk siden han var unge. - Nå kan jeg til og med sende e-post uten hjelp, stråler han.

Den tidligere finske topp-hopperen har allerede tilpasset seg til livet bak lås og slå, etter at han 24. august i år gikk til knivangrep på en mann som slo Nykänen i fingerkrok. To måneder senere ble Nykänen dømt til to år og to måneders fengsel.

Fri i september
Siden det er første gang han er dømt for en forbrytelse, trenger han bare å sitte inne halve tiden. September neste år er han en fri mann igjen.

- Da begynner jeg et nytt liv. Slik jeg levde i sommer, kan intet menneske leve. Enten hadde jeg dødd av alkoholforgiftning, eller så hadde jeg tatt mitt liv. Selvmord var den eneste tanken jeg hadde da jeg satt i varetekt, sier en åpenhjertig Nykänen til den finske avisen Seitsemän Päivää, gjengitt av Aftonbladet.

Han er nå i gang å trene igjen.

- Det var i grunnen den eneste måten å unnvike de destruktive tankene på. Jeg vil vise alle at jeg kan komme tilbake i like bra form som jeg var på 80-tallet, da jeg vant konkurranse etter konkurranse, sier han.

E-post
Han har også lært seg et og annet triks i fengselet.

- Jeg har tatt et kurs i datateknikk, og nå kan jeg til og med sende e-post uten hjelp, ler Nykänen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere