VÅLERENGA – AALESUND 3-1:

Et Vålerenga-lag som bare sto med én stusslig eliteserieseier på eget kunstgress tok imot Aalesund, en motstander som ikke engang har tatt et eneste bortepoeng i hele 2023-sesongen, til rundens definitive bunnkamp.

Dermed bar det bud om et minst ett av lagene kunne ende med å bryte en vond barriere søndag kveld.

Vertene fra VIF maktet riktignok ikke å unngå billige baklengsmål, noe de nærmest serverte AaFK i innledningen av oppgjøret. Isaac Atanga benyttet en gavepakke fra hjemmeforsvaret til å finne Martin Ramsland på nærmest blankt mål, og 0–1 var et faktum etter et snaut kvarter.

Les også: RBK-profilen satte sinnene i kok. Så kom han med spydig melding

Men tre meget viktige poeng ble det likevel til slutt for osloklubben, blant annet etter scoringer fra to av sommervinduets nyervervelser i spillerstallen.

Ilic-dobbel

To hodestøt fra spissen Andrej Ilic (23) og et kanonskudd av midtbanemotor Elias Hagen (23) ga Vålerenga snuoperasjonen de så sårt hadde behov for.

I tillegg til tre poeng som tok det kriserammede laget opp forbi både FK Haugesund og Sandefjord på tabellen. Vålerenga bykser dermed opp på en 12.-plass. etter ukevis med mager poengfangst og skuffende prestasjoner.

Les også: Arsenal brøt «forbannelsen» med kunstmål: – Praktfullt og nådeløst

Spissnykommer Ilic ble servert et på utsøkt vis av angrepsmakker Mohamed Ofkir før pause, før tidligere IFK Göteborg og Bodø/Glimt-spiller Hagen viste hvorfor VIF la millioner på forhandlingsbordet for å hente ham tilbake til norsk fotball.

– Det er et prosjektil. Han skyter den som en linjal inn i nota, roste kommentator Endre Olav Osnes i sendingen til TV 2 og Direktesport.

– Det kan være verdt tre poeng, og det kan være verdt ny kontrakt i Eliteserien for Vålerenga, fortsatte han.

Like etterpå justerte stemningen på Intility Arena seg opp enda noen flere hakk, da Ilic steg til vers i Aalesund-feltet igjen på et presist innlegg fra unge Magnus Bech Riisnæs (18).

– Se på det innlegget her. Det er et helt strålende innlegg, og Andrej Ilic ligger på skulderen til motspiller, før han slår til mellom stopper og back. Magnus Bech Riisnæs leverer sin andre assist, og Ilic scorer sitt andre mål.

Kommentator-ros

Ikke lenge etterpå måtte samme Riisnæs få behandling for en smell i hodet. Men det hele viste seg å ikke være mer alvorlig enn at 18-åringen kunne fortsette etter å ha blitt lappet sammen med bandasje rundt skallen.

– Han har hatt en glitrende kamp på Vålerengas venstre vingback, men han er kanskje enda bedre litt mer sentralt i banen, bemerket kommentator Osnes.

Les også: Arsenal brøt «forbannelse» med kunstmål: – Praktfullt og nådeløst

Den gjenværende spilletida etter Vålerengas pangstart på andreomgangen ble langt roligere med tanke på hendelser foran målene.

Aalesund og trener Christian Johnsen forsøkte febrilsk å finne noen grep som kunne hjelpe dem til et usannsynlig comeback.

Tap nummer av elleve mulige på bortebane ble ikke unngått, og nå ser det betydelig mørkere ut for tangotrøyene om de skal spille i Eliteserien i 2024.

Hele ti poeng skiller nå opp til trygg grunn for sunnmøringene.